Anasayfa » HAYVANLAR ALEMİ » Yelvegiller Kuşları Hakkında Bilgiler

Yelvegiller Kuşları Hakkında Bilgiler

Yelvegiller, Yelvegiller nedir, Yelvegiller kuşları hakkında bilgiler, Yelvegiller kuşlarının özellikleri, Yelvegiller kuşlarının bakımı, Yelvegiller kuşları kuşlarının beslenmesi, Yelvegiller kuşları kuşlarının yaşam alanları

Sevgili okurlar, bugün sizlere hayvanlar alemi hakkında bilgiler vereceğiz. Öncelikle Dünya ve ülkemizi bazalırsak Dünya’da bulunan ve yaşayan hayvanları ele alalım. Kısaca Yelvegiller Kuşları hakkında bahsetmek gerekirse; Yelvegiller Kuşları, her yaştan kesimin göremeyeceği ve ülkemizde bulunmayan cins bir kuş türüdür.

Yelvegiller Nedir

Yelvegiller ya da Sutavukları, Turnamsılar takımına ait bir familyadır. Tüm dünyada yayılış gösterirler. Kıyılar, bataklık ve sulak alanlar yaşam alanlarıdır. Omnivor olarak beslenirler. Genellikle akşam karanlığında ve gece aktiftirler. Ayakları yüzücü tiptedir. Kanatlar kısa ve yuvarlaktır.

Yelvegiller Kuşları Hakkında Bilgiler

Tüm dünyada yayılış gösterirler. Kıyılar, bataklık ve sulak alanlar yaşam alanlarıdır. Omnivor olarak beslenirler. Genellikle akşam karanlığında ve gece aktiftirler. Ayakları yüzücü tiptedir. Kanatlar kısa ve yuvarlaktır. Genelde iyi uçamayan kuşlar olmakla beraber, hiç uçamayan türleri de vardır. Sulak ve bataklık yerlerde kolay yürüyebilirler. Omurgalı hayvanlardan kuşlar (Aves) sınıfının ötücü-kuşlar (Passeriformes) takımının öz-ötücüler (Oscines) üst-familyasının bir familyası. Gagaları küçük ve koni biçimindedir. Kuyrukları düz ve içeri girintilidir. Böcek, tane v.b. yerler. Çoğu göçücü olan pekçok türü vardır.

Yelvegiller Kuşlarının Özellikleri

Avrupa’dan Urallar’a kadar uzanan bölgede, Güneybatı Asya ve Kuzeybatı Afrika’da yaşar. Ormanlık, fundalık ve ağaçlık alanlar yeğler. Serçe iriliğinde, zeytin yeşiline çalan sarı renkli bir kuştur. Kış mevsiminde Akdeniz Bölgesi’ne göç eder. Türkiye’nin her yanında yaşayan birçok türü vardır. Daha çok bitkilerle beslenir. Yağlı bitkilerin filizlerini, tohumları, yaprak tomurcuklarını ve meyve tanelerini yer.

Yelvegiller Kuşlarının Türleri

Akbaşlı yelve (Emberiza leucocephala) Asya’da su kenarlarında yaşar. Uzunluğu 16 cm kadardır. Sırtı koyu kırmızı-kahverengi, karın bölgesi külrengi-beyazdır. Cüce yelve kuşu (Emberiza pusiila) Kuzey Asya’nın orman ve fundalık alanlarında yaşar. Uzunluğu 13.5 cm kadardır. Sırtı kahverengi, karın bölgesi beyazımsıdır. Çalı yelvesi (Emberiza cir-lus) Avrupa’da yaygın bir biçimde yaşar. Ekin yelvesi (Emberiza calandra) Avrupa, Kuzey Afrika ve Ön Asya’daki çayır ve tarlalarda yaşar. Uzunluğu 19 cm kadardır. Sırtı zeytin yeşili-kahverengi, karın bölgesi külrengi-beyazdır. Kaya yelvesi (Emberiza cia) Avrupa, Batı Asya ve Kuzey Afrika’daki dik eğimli alanlarda yaşar. Uzunluğu 17 cm kadardır. Sırtı kırmızı-kahverengi, karın bsölgesi tarçın rengidir. Külrengi yelve (Emberiza cineraceae) Anadolu ve İran’daki kayalık alanlarda yaşar. Uzunluğu 16 cm kadardır. Sırtı külrengi, karın bölgesi beyaz, gerdanı sarı renklidir. Sarı yelve (Emberiza citrinella) Avrupa’daki dağ ve ovalık alanlarda yaşar.

Yelvegiller Kuşlarının Davranışları

Genelde, yelvegiller üyeleri omnivordur genel kültürlü. Birçok türün yemek omurgasız , hem de meyve veya fide. Birkaç tür öncelikle otçul . Çağrılar yelvegiller türlerinin değişir ve genellikle oldukça yüksek. Diğerleri unbirdlike görünüyor Bazıları,-düdük gibi veya gıcırtı-gibidir. Türün başka bir üye zordur gördükten nerede Gürültülü aramalar yoğun bitki örtüsü faydalıdır, ya da gece. Bazı aramalar toprak . En tipik aile üyeleri yoğun işgal bitki yakın nemli ortamlarda göller , bataklıklar , veya nehirler . Reed yatak özellikle tercih habitat vardır. Bunlar omnivordur ve o göç geceleri yaparlar. Çoğu yuva yoğun bitki örtüsü içinde. Genelde, utangaç ketum ve gözlemlemek zordur. Çoğu tür yürümek ve güçlü bacaklar üzerinde kuvvetli bir şekilde çalıştırmak ve de yumuşak ve düzgün olmayan yüzeyiere uyarlanabilmesi olan uzun ayak vardır. Bunlar kısa, yuvarlak kanatları sahip olma eğilimindedir ve bunlar zayıf genellikle olmasına rağmen el ilanları , bunlar yine de uzun mesafeleri kapsayan yeteneğine sahiptir. Ada türler genellikle haline uçamayan , ve bunların çoğu artık soyu tükenmiş karasal açıklanması sonrasında yırtıcı gibi kediler , sıçanlar ve domuzlar.

Yorum yapın