Anasayfa » Anlamlı sözler » Yiğit ile ilgili Anlamlı Sözler

Yiğit ile ilgili Anlamlı Sözler

Yiğit ile yiğitlik ile ilgili söylenmiş en anlamlı özlü değerli sözler mesajlar ve yazılar

Yiğidin Kavgası Devlet içindir ,,,İtin kavgası Kemik içindir…!
Yiğit Devletini Savunur,,,İt Kemikle Avunur…!

Sayfanın Konusu: yiğit sözleri,yiğitlik sözleri,yiğit adam sözleri,türk yiğitlik sözleri,yiğit ismi ile ilgili sözleryiğit sözleri kısa,mertlik sözleri,güzel sözler,delikanlı sözler,

Yiğit sözleri
Yiğit asla moda dışı kalmaz

Yiğidin bakışı, korkağın kılıcından keskindir.

Duvarı nem, yiğidi gam yıkar.

Yiğitlik asla moda dışı kalmaz. Thackerayk

Yiğitlik gönüldedir, belde değil.

Pire itte (köpekte), bit yiğitte bulunur. Atasözü

Yiğidi öldür; hakkını ver. Atasözü

Yiğitlik sözleri facebook
Yiğitlik intikam almak değil tahammül etmektir

Adalet olunca yiğitliğe lüzum kalmaz. Anonim

Güzel gözünden yiğit sözünden belli olur.

Varken vermek yiğitlik, yokken vermek babayiğitliktir.

Arkasız yiğitler, arkanız Allah’tır. Osman Yüksel Serdengeçti

Yiğitlik mesajları
Yiğitlik ve devlet adamlığı

Yiğit harpte, dost dertte, olgun adam hiddette belli olur.

Cömert derler, maldan ederler; yiğit derler, candan ederler. Anonim

Bilesin ki atın iyisine doru yiğidin iyisine deli derler. Şeyh Edebâli

Kahramanca ölmekten çok, kahramanca yaşamak zordur. Cenap Şehabeddin

Yiğitlik sözleri özlü
Güzel gözünden yiğit sözünden belli olur

Yiğitlik intikam kazanmakta değil, tahammül göstermektedir. Shakespeare

Haset edenin huzuru, çabuk darılanın dostluğu ve yalancının yiğitliği olmaz. Hz. Ali

Yiğit olan sırrını kimseye demez kötü kalbindekini dile getirir. Karacaoğlan

Yetmiş milyon gül dalı. Bu yurt Türk’ün öz malı, yine Türk’ün kalmalı, diyen yiğit dilleriyiz.

Yiğitlik sözleri
Varken vermek yiğitlik yokken vermek babayiğitliktir

Elinden gelirse bir ağzı tatlandır. Ağza yumruk vurmak yiğitlik değildir. Sadi-i Şirazi

Dostlar kötü günde, yiğitler harpte, kadınlar yoksul günlerde, akrabalar başın dertteyken kendini belli eder.

Yiğitlik; en büyük korkunun ve en büyük ümidinin üstüne üstüne gitmektir. Friedrich Nietzsche

Anlamlı yiğitlik sözleri
Güzel yiğitlik sözleri

Nerde o yiğitler ki, gür sesleri ülkeyi bürü, yürü dese, dağlar yürür, dur dese kalpler dururdu. Arif Nihat Asya

Cimrinin rahatlığı, kıskancın lezzeti, çabuk usananın vefası ve yalancının da yiğitliği olmaz. İmam Ali Rıza

Asıl yiğitlik, herkesin karşısında yapabileceği şeyi hiçbir şahidin olmadığı yerde de yapabilmektir. François de La Rochefaucauld

Öyle bir zamandayız ki; Yiğit belli değil mert belli değil. Herkes yarasına merhem arıyor. Deva belli değil dert belli değil.

Yiğit sözleri
Yiğidin bakışı korkağın kılıcından keskindir

Başkalarında bizden daha fazla yiğitlik, beden gücü, deneyim, yetenek, güzellik görebiliriz ama akıl üstünlüğü kimseye vermeyiz. Montaigne

Yiğitlik; kolun, bacağın değil, yüreğin, ruhun sağlamlığındadır. Atımızın, silahlarımızın değerinde değil; kendi değerimizdedir. Montaigne

Siz kara göklerin yıldızları, ısıtın yurdumuzu sabaha kadar ama düşe kalka ama yiğit, ama umutlu… Alın benim gönlümden de o kadar ve onlar, yıldızlar gibi gözleri ışıl ışıl yananlar oyuncak için değil, www.cokiyiabi.com kâğıt kalem, kitap için ağlayanlar. Cahit Külebi

Yiğitliği anlatan sözler

Üç kimseyi, ancak üç yerde tanımak mümkün olur; Yumuşak olanı, öfkelendiğinde; yiğidi, savaşta; kardeşi kendisine muhtaç olunduğunda. Cafer-i Sadık

YİĞİT İLE İLGİLİ ATASÖZLERİ

Yiğidi öldür, hakkını yeme.
Kimi erdemli insanlar o kadar doğru şeyler yaparlar ki; yaptıkları kötü bir durumda veyahut yanlışta insanlar tarafından kendisine mal edilmez. Bu yanlış onun tüm bu iyiliklerini bir anda silip yok etmez. Kimse doğru bir insanın hakkını yemek istemez.

Yiğidin malı meydandadır.
Cömert insan, sürekli akan ırmak gibidir. Böyle kimsenin malı herkesin yararlanmasına açıktır.

Yiğidin sözü, demirin kertiği.
Dürüst ve mert kimse sözünden dönmez. Bu söz, demirin kertiği gibi sağlam, besbelli ortadadır; değişmez. Mert insan sözünden dönmez; ne pahasına olursa olsun sözünü yerine getirmeye çalışır. Demirin kertiği nasıl görülüyorsa, ortadaysa, yiğidin sözü de değişmez.

Yiğit arkasından vurulmaz.
Bir kişinin zayıf anını kollamak ve bunu fırsat bilerek onu saf dışı etmek gerçek insanın yapacağı bir iş değildir. Bir kimseyi yokluğunda ve savunmasını yapamayacağı bir durumda kötülemeye, yıkmaya çalışmak yiğit kimsenin işi değildir. / Mert olan, yüzyüze dövüşür; arkadan vurmaz.

Yiğit meydanda belli olur.
Sözle meydan okumak, atıp tutmak kolaydır. Asıl marifet, iş başında, “buyrun, hünerinizi gösterin” dendiğinde kendini göstermektir.

Yiğit yarasına yiğit katlanır.
Bir güce, eşit bir güçle karşı konulabilir. Yiğitten gelen ağır saldırıyı ancak yiğit olan kaldırabilir.

Akıl yiğide sermayedir.
Kişinin yaptığı işte başarı sağlaması, aklını kullanması ile orantılıdır. Öyle ki; çok parası var ve aklı yoksa başarısız, aynı şekilde çok aklı var ancak parası yoksa ise yine başarısız olur. Fakat en önemlisi işi bilmek, aklı başında biri olmak gerekir.

Alçak yer yiğidi hor gösterir.
Basit bir çevrede yaşayan, önemsiz bir göreve çalışan değerli kişi, kendisini gösteremez; layık olduğu itibarı kazanamaz; sıradan bir kimse sanılır. İnsanın mesleği be şerefine uygun ortamlarda bulunması gerekir.

At ile avrat yiğidin ikbalindendir.
At ve kadın yiğit insanların dünya halinde sahip olacakları en önemli değerlerdir. Günümüz şartlarında iş ve eşde bu şekildedir. Erdemli insanların doğru yolda ilerlemesini dünyada seçtiği doğru iş ve doğru eş sağlar.

At karnından, yiğit burnundan bellidir.
Görünen şeyler çoğu zaman klavuz istemez. Gözle açıkça görünür olan şeyler için farklı konular düşünmemeli, farklı olaylara yormamalıyız.

At ölür meydan kalır, yiğit ölür şan kalır.
Her canlı birgün ölür. Ancak yaşayışına bağlı bir takım izler sürüp gider. At ölmekle birlikte onun koştuğu meydanın kalması, insan ölmekle birlikte adının anılması gibi. Atın ölümü koştuğu meydanları unutturmadığı gibi, insanın ölümüde yaptığı yararlı işleri unutturmaz. Kimi insanlar dünya durdukça silinmeyecek izler bırakırlar. Onun için kişi yaşarken iyi işler yapmalı, iyi bir ad bırakmaya çalışmalıdır.

At yiğidin yoldaşıdır.
İnsanın yol arkadaşı onun binitidir. İnsan, sahip olduğu binite gerekli özeni göstermeli, ona gözü gibi bakmalıdır. Biniti atsa onu iyi beslemeli, ona eziyet etmemelidir. Motorlu araçlarınızı da temiz tutmalı, onları hor kullanmamalıyız.

Atın iyisine doru, yiğidin iyisine deli derler.
Doru atlar diğer atlardan daha heybetli, daha kaslı ve güçlüdür. Doru atlara daha çok güçlü ve savaşçı biniciler biner. Atın iyisi dorudur, yiğidin iyiside deli dolu. Gözü kara, sert, güçlü ve adaletli yiğitlere deli derler, eskilerin ağzındaki deli dumrul ifadesi bu yüzden kullanılmaktadır. Şuanki dönemde güç para olduğundan, atı arabaya, yiğidin gücünü paraya benzetebiliriz. Ayrıca Şeyh Edebali, Osman Bey’e nasihatının sonunda diyor ki: “Haklı olduğunda kavgadan korkma! Bilesin ki, atın iyisine doru, yiğidin iyisine deli derler!”

Borç yiğidin kamçısıdır.
Borç bazı insanları çalışmaya teşvik eder, sorumluluk duygusu aşırlar. Borçlu, biran önce kurtulmak için daha çok çalışır.

Cömert derler maldan ederler, yiğit derler candan ederler.
Bazı kimseler pohpohlamayı severler. Bundan hoşlanan kimsede cömertliğini göstermek için bol para harcar. Önüne gelene armağanlar verir, ziyafet çeker, böylece malını tüketir. Yine eloğlu kişiyi yiğit diye pohpohlar. Bundan hoşlanan kimsede yiğitliğini göstermek için tehlikeye gözü kapalı atılır. Bu sırada birisi canına kıyar. Bir aferin almak için kova su içmek akıl karı değildir.

Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır.
Her insanın kendine özgü bir çalışma yolu, yöntemi, iş yapma biçimi vardır. Farklı kişiler aynı işi başarılı bir şekilde yaptıklarında kendilerine özel bir yol izlerler ve sonuca aynı şekilde ulaşırlar. Dünya hayatındaki herşey için bu şekilde geçerlilik söz konusudur.

Her yiğidin gönlünde bir arslan yatar.
İnsan ümitle yaşar. Daha büyük bir iş başarma, farklı ve iyi bir yere gelme arzusu bütün insanlarda vardır. Herkesin gönlünde, elde etmek istediği büyük birşey vardır.

Para para kazanır, koçyiğit bağ beller.
Büyük dünya varlıkları beraberinde büyük varlıkları getirir. Tıpkı bir nehrin çağlaması gibi. Ancak küçük varlıklar ise az getirir, uğraştırır. Daha büyüklerini kazanmak için emek harcattırır. Bu olayda tıpkı derenin az akması gibidir.

Yorum yapın