Anasayfa » Genel » Yüz Yüze Eğitimde Hangi Dersler Verilecek? Yüz Yüze Eğitim Ne Zaman Başlayacak?

Yüz Yüze Eğitimde Hangi Dersler Verilecek? Yüz Yüze Eğitim Ne Zaman Başlayacak?

Yüz Yüze Eğitim, Yüz Yüze Eğitim dersleri, Yüz Yüze Eğitim dersleri nelerdir, Yüz Yüze Eğitim dersleri hakkında bilgiler, Yüz Yüze Eğitimde hangi dersler verilecek, 2020 eğitim, 2020 eğitim öğretim, 2020 Yüz Yüze Eğitim, Yüz Yüze Eğitim ne zaman başlayacak

Yüz Yüze Eğitimde Hangi Dersler Verilecek?

Yüz Yüze Eğitim Ne Zaman Başlayacak?

Eğitimde sınırlı olarak okul öncesi ve 1’inci sınıflara başlatılan yüz yüze eğitimin kapsamı 2, 3, 4’üncü sınıflar 8’inci ve 12’nci sınıfları da kapsayacak şekilde genişletildi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, tüm ilkokulların 12 Ekim’de açılacağını duyurdu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Sınava hazırlanan öğrencilere yönelik ek yüz yüze eğitim yapılacak mı?” sorusuna, “Bu planlama hazirandan beri var ve yapılıyor. Destekleme Yetiştirme Kursu dediğimiz kurslar var. Bu kurslar hafta sonları yapılıyor” yanıtını verdi.

Yüz Yüze Eğitimde Hangi Dersler Verilecek?

“Yüz yüze eğitimde hangi dersler verilecek?” sorusu üzerine Selçuk, şunları kaydetti:

“İlkokullarda hayat bilgisi, Türkçe, matematik dersleri veriliyor. 2’inci sınıflardan itibaren bunun yanı sıra bir saat yabancı dil var. 4’üncü sınıftan itibaren de bir saat din bilgisi var. Böyle baktığımızda aslolan yani çocukların esasen omurgada sorunlu olduğu dersler. Çünkü biz müzikle sporla ilgili yakın teması gerektiren dersleri yapmıyoruz ama bu tür dersler hem EBA hem de okul için standart. 8’inci sınıflarda da LGS muhtevasında yer alan dersler var. Onlar da fen bilgisi, matematik, Türkçe, sosyal bilgiler ve İngilizce dersleri. 12’inci sınıflarda ise YKS’ye hazırlık için olan dersler var. Kişinin neyi seçtiğine bağlı olarak matematik, edebiyat, fizik, kimya, diğer sosyal dersler olabilir. Hangi alana yöneldiğine bağlı olarak değişir.”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Sınava hazırlanan öğrencilere yönelik ek yüz yüze eğitim yapılacak mı?” sorusuna, “Bu planlama hazirandan beri var ve yapılıyor. Destekleme Yetiştirme Kursu dediğimiz kurslar var. Bu kurslar hafta sonları yapılıyor” yanıtını verdi.

Sınava girecek öğrenciyi sadece “sınav öğrencisi” olduğu için dikkate almadıklarını, sınava girecek öğrencinin psikososyal durumunun ve beklentilerinin daha farklı, kaygısının yüksek olduğunu ifade eden Selçuk, bu meseleye öğrencilerin ruh sağlığı açısından pedagojik olarak da baktıklarını söyledi.

Lise 1, 2 ve 3’üncü sınıfların okula gelmediğini anımsatan Selçuk, öğrencilerin hafta sonları da okula gelebileceğini, bu konuyla ilgili okul yöneticilerine yönelik son derece esnek yaklaşımları olduğunu ifade etti.

İlk Ara Tatil Olacak Mı?

Bakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre; 2020-2021 eğitim öğretim yılı bitmeden önce hatta en geç birinci dönem birinci ara tatilinden bile önce ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim de tüm sınıflar kademeli olarak kısmen yüz yüze ve kısmen uzaktan olmak üzere eğitime açılmak isteniyor.

Onlarda da yine veli onayı alınacak ve dersleri yüz yüze almak istemeyenler, okula gitmese de devamsız sayılmayacak.

Yorum yapın