Anasayfa » KANDİL Mesajı » Resimli Kadir Gecesi Mesajları indir

Resimli Kadir Gecesi Mesajları indir

Merhaba Arkadaşlar Sizlere Kadir gecesi resimli Mesajları Hazırladık 

NOT :YORUM YAPMAYI UNUTMAYIN 

 

Kadir gecesi resmi

Kadir gecesi resimli dualar

O gece boyunca melekler, Rablerinin izniyle ölü canlara hayat taşımak için bölük bölük inerler; her çeşit barış, huzur, saadet ve güven taşırlar. ta şafak sökünceye dek! Bu mübarek Kadir Gecesinde Allah dualarınızı kabul etsin.

Kuran da Kadir Gecesi için Leyletül kadri hayrun min elfi şehrin Kadir Gecesi bin aydan hayırlı bir gecedir diye buyuruluyor. Bu nedenle bu geceyi ihya edelim.Kadir geceniz hayırlı olsun.

Kadir gecesi mesajı

Bugün Peygamber efendimizin doğduğu gündür. Peygamber efendimiz yılında rebiül evvel ayının gecesi doğmuştur. Her yıl bu günde müslümanlar peygamberimizin dünyaya gelişini dualarla anarlar. Bu gece eller semaya kalkar, yürekler yaratana onun için açılır. Kandiliniz mübarek olsun.

Kadir gecesi hadisleri

Resimli kadir gecesi mesajları

Kadir gecesi resimli mesajlar

Kadir gecesi
Kadir gecesi
Kadir gecesi mesajı
Kadir gecesi mesajları

KADİR GECESİ NE ZAMAN?

Ramazan Ayının son günlerini yaşarken Heyecanla beklenen günlerden birtanesi de Kadir Gecesidir. Bin aydan daha hayırlı olan, günahların af edildiği insanların isteklerinin yerine geldiği Mübarek Ramazan Bayramı’nın yaklaşıldığını müjdeleyen O Mübarek gece; Kadir Gecesi 2016 bu sene 1 Temmuz 2016 Cuma akşamını 2 Temmuz Cumartesi günü’ne bağlayan geceye denk geliyor. Yani Müslüman kardeşlerimizin sabırla, heyecanla ve özlemle beklediği Kadir Gecesi 1 Temmuz 2016 gecesi dualarla, ibadetlerle geçirilecek.

KADİR GECESİ ÖNEMİ NEDİR?

Kadir Gecesi öyle mübarek bir gecedir ki melekler o gece dünyaya iner. Kuran’ı Kerim’deki Kadir Suresi ‘Kadir Gecesi nedir bilir misin sen?’ diyerek başlıyor ve bu gecenin önemini şöyle ortaya koyuyor;

“Biz onu Kadir gecesi indirdik. Kadir gecesi nedir, bilir misin sen? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Meleklerle Ruh o gece Rabblerinin izniyle her iş için iner de iner. Tam bir esenliktir o gece, tâ tan yeri ağarıncaya kadar.” (Kadîr sûresi, 1-5)

Kadir Gecesi Kur’anı Kerim’in indirildiği gecedir. Bu gece sadece İslam peygamberi Hazreti Muhammed’in ümmetine has kılınmıştır. Kadir Gecesi öyle kıymetli bir gecedir ki kılınan namazlar edilen dilek duaları asla geri çevrilmez.

KADİR GECESİ ALAMETLERİ NEDİR?

Kadir Gecesi’nin alemetleri sıradışıdır. Bu alametler şöyle sıralanıyor;

-Kadir gecesi, açık ve sakin olur, ne sıcak, ne de soğuk olur. Kadir Gecesi ‘nin ertesi sabah güneş, kızıl olup, şuasız doğar.

KADİR GECESİ İÇİN PEYGAMBERİMİZİN TAVSİYE ETTİĞİ DUA

‘Bin aydan daha hayırlı gece’ olarak nitelendirilen Kadir Gecesi’nde Peygamber Efendimiz şu duayı okumayı tavsiye ediyor.

Hz. Aişe bir gün Peygamberimize: “Ya Rasûlallah: Kadir Gecesine rastlarsam nasıl dua edeyim?” diye sordu.

Peygamberimiz şöyle buyurdu: “Allah’ım, şüphesiz sen affedicisin, ikram sahibisin, affetmeyi seversin, beni affet.” (Tirmizi, Daavat, 12)

KADİR GECESİ’Nİ NASIL DEĞERLENDİRMEK LAZIM?

Kadir Gecesi, Kur’an-ı Kerim’de bin aydan (yaklaşık 83 yıl) daha hayırlı olduğu ifade edilen bu mübarek geceyi nasıl değerlendirmek lazım? Kadir Gecesi’nde, Allah rızası için namaz kılarak, Kur’an okuyarak, Peygamberimize salât ve selâm okuyarak, günahlarımızın bağışlanması için Allah’tan af dileyerek, dünya ve ahirete ait dileklerimiz için dua ederek ve yapacağımız yardımlarla yoksulları sevindirerek değerlendirmeliyiz.

Kur’an’da Kadir Gecesinden Kadir Suresi’nde bahsedilmiştir:

1. Şüphesiz ki biz Kur’ân’ı kadir gecesinde indirdik.

2. Kadir gecesi nedir, nereden bileceksin?

3. Kadir gecesi, bin aydan hayırlıdır.

4. O gecede, Rablerinin izniyle melekler ve Ruh (Cebrail), her iş için inerler de inerler.

5. O gece, esenlik doludur. Ta fecrin doğuşuna kadar

KADİR GECESİ HADİSLERİ

Allah Resulü (sas) bu geceyle ilgili olarak bizlere şunları söyler: “Kim inanarak ve sırf Allah rızası için Kadir Gecesi’nde kalkarsa geçmiş günahları bağışlanır.” buyurur. Demek ki, bu geceyi değerlendirmenin birinci şartı kalkmak, yani gafletle geçirmemektir. Allah Resulü (sas) namaz kılmış, Kur’an okumuş, dua ve tefekkürde bulunmuştur. Yine Allah Resulü (sas): “Kadir Gecesi yatsı namazında cemaatte hazır bulunan ondan nasibini almıştır.” buyurur.

KADİR GECESİNDE YAPILABİLECEK İBADETLER

* Kur’ân–ı Kerim okunmalı; okuyanlar dinlenmeli; uygun mekânlarda Kur’ân ziyafetleri verilmeli; Kelamullah’a olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli.
* Peygamber Efendimiz (sas)’e salât ü selâmlar getirilmeli; O’nun şefaatini ümit edip ümmetinden olma şuuru tazelenmeli.
* Kaza, nafile namazlar kılınmalı; varsa o geceye ait nakledilen namazlar, onlar da ayrıca kılınabilir; kandil gecesi, özü itibariyle ibadet ve ibadette ihsan şuuruyla ihya edilmeli.
* Tefekkürde bulunulmalı; “Ben kimim, nereden geldim, nereye gidiyorum, Allah’ın benden istekleri nelerdir” gibi konular başta olmak üzere hayatî meselelerde derin düşüncelere girmeli.
* Geçmişin muhasebe ve murakabesi yapılmalı; ve şimdinin ve geleceğin plân ve programı çizilmeli.
* Günahlara samimi olarak tevbe ve istiğfar edilmeli; idrak edilen geceyi son fırsat bilerek nedamet ve inabede bulunulmalı.
* Bol bol zikir, evrad ü ezkarda bulunulmalı.
* Mü’minlerle helalleşilmeli; onlarla irtibatımız cihetinden rızaları alınmalı.
* Küs ve dargın olanlar barıştırılmalı; gönüller alınmalı; kederli yüzler güldürülmeli.
* Kişi kendine ve diğer mü’min kardeşlerine hattâ isim zikrederek dualar etmeli.
* Üzerimizde hakları olanlar aranıp sorulmalı; vefa ve kadirşinaslık ahlâkı yerine getirilmeli.
* Yoksul, kimsesiz, öksüz, yetim, hasta, sakat, yaşlı olanlar ziyaret edilip, sevgi, şefkat, hürmet, hediye ve sadakalarla mutlu edilmeli.
* O gece ile ilgili âyetler, hadîsler ve bunların yorumları ilgili kitaplardan okunmalı.
* Dini toplantılar, paneller ve sohbetler düzenlenmeli; va’z ü nasihat dinlenmeli;
* Kandil gecesinin akşam, yatsı ve sabah namazları cemaatle ve camilerde kılınmalı.
* Sahabe, ulema ve evliya türbeleri ziyaret edilmeli; hoşnutlukları alınmalı ve manevî iklimlerinde vesilelikleriyle Hakk’a niyazda bulunulmalı.
* Vefat etmiş yakınlarımızın, dostlarımızın ve büyüklerimizin kabirleri ziyaret edilmeli; iman kardeşliğine ait sadakati yerine getirilmeli.
* Hayattaki manevî büyüklerimizin, anne ve babamızın, dostlarımızın ve diğer yakınlarımızın kandilleri kutlanmalı.

KUR’AN-I KERİM KADİR GECESİNDE İNMEYE BAŞLADI

Ramazan ayının 27. gecesi “Kadir Gecesi”dir. İnsanlara dünyada ve ahirette mutlu olmanın yollarını gösteren dinimizin kutsal kitabı Kur’an-ı Kerim Peygamberimize Ramazan ayı içinde Kadir Gecesi’nde inmeye başlamış, Hz. Muhammed (s.a.s.)’e peygamberlik görevi bu gecede verilmiş ve İslâm güneşi bu gecede doğmuştur.

KADİR GECESİ, BİN AYDAN DAHA HAYIRLI 

İşte bu önemli olaylar Kadir Gecesi’ne büyük bir şeref vermiş, üstün bir değer kazandırmıştır. Kadir gecesinin bin aydan daha haylırlı olduğu Kur’an-ı Kerim’de açıkça bildirilmiştir.

Ey Güzeller Allah’ım Habibin (sav) ve Kadir Gecesi hürmetine;

Evladı olmayanlara hayırlı evlatlar, evladı olanlara da uzun, hayırlı ve sıhhatli bir ömür ver. Sen latifsin lütfeylemeyi seversin. Evlatlarımızın ilmini, fehmini ve zekâlarını attır. Bizleri ve kıyamete kadar gelecek nesillerimizi Senin, Habibinin ve insanların yanında kadirli eyle. Gençlerimize gençliklerini Senin yolunda kullanmayı lütfeyle. Gençlerimizi Dünya ve içindekilere tenezzül etmekten Sen koru. Hakiki Sevgili Sensin. Sana aşık, vurgun, tutkun olmayı bizlere lütfeyle. Mecnun’un Leyla’ya, Ferhat’ın Şirin’e olan aşkından daha derin bir aşkla Seni sevelim, Sana meftun olalım. Gençlerimizi Allah Aşığı, Peygamber Sevdalısı eyle. AminTüm Müslüman aleminin mübarek Kadir Gecesi kutlu olsun.

DİĞER KADİR GECESİ MESAJLARI 

Hareketli Kadir gecesi gifleri

Resimli Kadir gecesi Mesajları

Kadir gecesi mesajları Sözleri

Kadirgecesi okunan Dualar

NOT :Yorum Yaparmısınız Rica etsek 

 

Yorum yapın