Anasayfa » Genel » Palyoçalar İçin Yapılmış Filmler

Palyoçalar İçin Yapılmış Filmler

Doğum Günü Partilerinin Kırmızı Burunlu, Rengarenk Saçlı Palyaçolarını Bir Kenara Bırakıyoruz Arkadaşlar. Şimdi Sinema Ve Dizi Tarihinin Katil Palyaçoları İle Tanışma Zamanı. Aşağıda Sizin İçin Seçtiğim 10 Palyaçonun Resmi Yer Alıyor. Hal Böyle Olunca, Film Ve Dizileri Liste Haline Getirmemek Olmazdı. Listemiz Sıralamasızdır. Ayrıca Sadece 10 Filmden Oluşmaktadır. Daha Fazla Palyaço İçeren Film İstiyorsanız, İnternetten Araştırabilirsiniz. Buyurun Filmlere Birlikte Bakalım;

1- House Of 1000 Corpses (2003) – Captain Spaulding: İki Çift, Amerika’nın En Karanlık Bölgelerine Doğru Bir Yolculuğa Çıkarlar. Amaçları, Dr. Satan Adıyla Tanınan Bir Yerel Efsanenin İzini Sürmektir. Araştırırken Kaybolurlar Ve İlginç Bir Aileye Denk Gelirler. Ailenin İlgi Alanları; Cinayet, Yamyamlık Ve Şeytani Ayinler Başta Olmak Üzere, Çiftlerimiz İçin Pek Çok Sürpriz Hazırlamaktadır. Müzisyen Rob Zombie’nin Kendi Zevki Doğrultusunda Gerçekleştirdiği Bir Korku Filmi. 70’Li Yıllarda Geçen Film, Türün Klasiklerini Çağrıştırıyor.

2- Killer Klowns From Outer Space (1988) – Killer Klowns: Filmde Uzaydan Gelen Palyaçolar, Kasabayı Kendilerine Özgü Türlü Yöntemlerle Katlederler. Balonlar, Pamuk Şekerler, Gölge Oyunları Vb. Unsurlar Normalde İnsana Zevk Verebilecek İken, Katil Palyaçolar Sayesinde Bir Kabusa Dönüşür. Onların Sirkleri, Şekere Buladıkları Ölü İnsanlarla Doludur. Bütün Bunlar İzleyici İçin Tamamen Korku Yaratmaktan Çok, İzleyiciyi Eğlendirmeyi De Amaçlamış.

3- American Horror Story: Freak Show (2014) – Twisty: “American Horror Story:freak Show” İsimli Bu Sezon 1952 Yılında Jupiter, Florida’da Elsa Mars’ın (Jessica Lange) Kendi Kurduğu Bir “Ucube Görterisi”İnde Geçmektedir. Elsa Gösterisindeki Bütün Ucubeleri Kendi Bulur Ve Onları Gösteriye Girmeye İkna Eder. Sezon Elsa’nın Kendi Annelerini Öldüren Siyam İkizleri Bette Ve Dot Tattler’ı (Sarah Paulson ) Bulması Ve Gösteriye Getirmesi İle Başlar. Gösterinin Diğer Üyesi Jimmy Darling (Evan Peters) Distaktili İle Doğan Ve Gösteriyi Bırakıp Yeni Bir Hayata Başlamak İsteyen Bir Gençtir. Jimmy’nin Annesi İse “Sakallı Kadın” Olarak Bilinen Ve Gösteride Kanun Ve Düzeni Korumakla Yükümlü Ethel Darling’dir (Kathy Bates). Ayrıca Gösteride Ethel’in Geçmişinden Gelen Dünyanın En Güçlü Adamı Dell Toledo (Michael Chiklis) Ve Onun Üç Göğüslü Karısı Desiree Dupree (Angela Bassett) Da Yer Almaktadır.

4- The Dark Knight (2008) – The Joker: Kara Şövalye, Halk İçin Büyük Bir Tehdit Oluşturan Joker’in Ortaya Çıkması İle Kaosa Dönen Gotham Sokakları’nın Yeniden Kurtarıcılığını Üstlenen Batman’in Hikayesini Konu Ediyor. Suç İşleyenlerden Arındırılan Bir Yer, Bir Zaman Sonra Yeniden Tehdit Altında Kalabilir Ve İşte O Zaman Yeniden Kolları Sıvayacak Olanların Mücadelesi De Daha Keskin Olarak Hayata Geçecektir. Batman, Teğmen Gordon Ve Savcı Harvey Dent Bir Araya Gelerek Gotham Sokakları’nda Bu İşi Kotarmış Olsalar Da Ansızın Ortaya Çıkan Joker, İşleri Fena Halde Bozar. Onun Dehası İle Baş Etmek Kolay Olmayacaktır. Gotham Eski Karmaşa Dolu Günlerin Eşiğindedir. Batman Yeniden Kurtarıcılığa Soyunurken Kendi Varlığının Bulduğu Anlamı Da Sorgulamaya Başlar. O Aslında Suçluların Sayısını Azaltıyor Mudur Yoksa Çoğaltıyor Mudur Bunu Gerçekten Anlamak İsteyecektir.

5- Clown (2014) – Kent: Film, Oğlunun Doğumgünü Partisi İçin Palyaço Kıyafeti Satın Alan Bir Babanın, Kıyafetin Lanetinden Kurtulamayarak Bir Katile Dönüşmesini Konu Alıyor. Yönetmen Koltuğunda Jon Watts, Başrollerinde Eli Roth, Peter Stormare, Laura Allen Yer Alıyor.

6- Saw (2004 – 2010) – Billy: Adı Billy Olan Bu Palyaço, Saw (Testere) Serisinde Yer Alan Jigsaw’ın Kuklasıdır. Serinin Tamamında Görebileceğiniz Billy, Oldukça Etkileyici Sahnelerde De Yer Almıştır.

7- Zombieland (2009) – The Zombie Clown: Ruben Fleischer’ın Yönetmenliğini Üstlendiği Korku Komedi Türünde Bir Zombi Filmi. Bir Grup Bozulmamış İnsan, Zombilerin Ele Geçirdiği Dünyada Hayatta Kalmaya Çalışıyor. Zombieland, Vizyona Girdiği İlk Hafta Box Office Us’te 1. Sırada Yerini Aldı.

8- Terrifier (2016) – Art The Clown: All Hallows Eve Adındaki Kült Bir Antolojiden Esinlenen Terrifier Filmi, 80’Lerin Kanlı Katili Art The Clown’ı Bir Cadılar Bayramı Gecesinde Tekrar Geri Döndürür Ve Önüne Çıkan Herkesi Dehşete Düşürür. Korku Ve Gerilim Türündeki Terrifier 2017 Filmi Damien Leone Tarafından Yönetilmektedir. Terrifier’ın Başrollerinde Jenna Kanell, Samantha Scaffidi Ve David Howard Thornton Oynamaktadır.

9- Poltergeist (1982 – 2015) – Clown Doll: Filmde Sadece Tek Bir Sahnede Yer Almasına Rağmen Unutulmazlar Arasına Giren Clown Doll’da Paylaço Filmleri Listesinde Yer Alıyor.

10- It (1990) – Pennywise: 1960’Larda Maine’deki Küçük Bir Kasabada, Sadece Uyumsuz Bir Grup Çocuğun Farkedip Üzerine Gittikleri Ve Tüm Benlikleriyle Yaşadıkları Bir Dehşet Hükmeder. Şehrin Çocuklarını, Sokak Mazgallarından Dışarı Uzanan, Palyaço Şekline Bürünmüş, Açıklanamaz Bir Dehşet Tek Tek Avlamaktadır. Pennywise İsmini Verdikleri Bu Yaratıkla Yüzleşmiş Ve Bir Şekilde Hayatta Kalmış Altı Oğlan Ve Bir Kız Çocuğu Kendilerine Şanslı Yedili İsmini Takmışlardır. On Yıllar Sonra Pennywise Hortladığında, Şimdi 40 Yaşlarında Olan Ve Abd’nin Değişik Yerlerine Dağılmış Yaşayan Yedili, Tekrar Bir Araya Gelir. Dehşetle Yüzleşip Onu Yenebilmeleri İçin Kendi Geçmişleriyle De Yüzleşmeleri Gerekecektir.

Yorum yapın