Anasayfa » HAYVANLAR ALEMİ » Ak Kuyruksallayan Kuşları Hakkında Bilgileri

Ak Kuyruksallayan Kuşları Hakkında Bilgileri

Ak Kuyruksallayan Kuşları, Ak Kuyruksallayan Kuşları nedir, Ak Kuyruksallayan Kuşları hakkında bilgiler, Ak Kuyruksallayan Kuşları bakımı, Ak Kuyruksallayan Kuşları beslenmesi, Ak Kuyruksallayan Kuşları yaşam alanları

Sevgili okurlar, bugün sizlere hayvanlar alemi hakkında bilgiler vereceğiz. Öncelikle Dünya ve ülkemizi bazalırsak Dünya’da bulunan ve yaşayan hayvanları ele alalım. Kısaca Ak Kuyruksallayan Kuşları hakkında bahsetmek gerekirse; Ak Kuyruksallayan Kuşları, her yaştan kesimin göremeyeceği ve ülkemizde’de nadir bulunan cins bir kuş türüdür.


Ak Kuyruksallayan Kuşları Nedir

Ak kuyruksallayan, kuyruksallayangiller familyasından beyaz renkli bir kuyruksallayan türüdür.

Ak Kuyruksallayan Kuşları Hakkında Bilgiler

Ufak, ötücü bir kuş olan Akkuyruksallayan, Avrupa ve Asya’nın birçok bölgesinde ve kuzey Afrika’da yaşar. İnce, zayıf bir kuştur. Boyu yaklaşık 18 cm dir. Siyah beyaz başı, siyah göğsü, gri sırtı ve uzun kuyruğuyla tanınır. İsmini de aldığı kuyruk sallaması kolaylıkla gözlemlenebilir. Dişi biraz daha soluk renklidir. Kuyruğu siyah, kuyruk dış telekleri beyazdır. Açık alanları tercih eden böcekçil bir kuş olan Akkuyruksallayan, su kenarlarını tercih eder, suya yakın açık alanlarda avlanır. Şehir hayatına da adapte olmuş bu tür yuvasını binalardaki çatlaklara, taşların arasındaki oyuklara yapar. Doğada da benzer yarıkları ve çatlakları tercih eder.

Ak Kuyruksallayan Kuşları Özellikleri

Kafadan kuyruğa uzunluğu 15 ile 21 cm civarında hafif ve zayıf bir kuştur. Uzunluğuna rağmen ağırlıkları sadece 25 gram civarındadır. Maksimum yaşam süreleri ise 12 senedir. Siyah göğüsleri ve gri sırtları ile bilinirler. Kafaları da siyah ve beyaz renktedir. Kuyruk rengi siyah olsa da dış telekleri beyazdır. İsminden de anlaşılacağı gibi yukarı aşağı kuyruğunu sallaması ile ünlüdür.

Ak Kuyruksallayan Kuşları Yaşam Alanları

Tür, çoğunlukla Avrupa ve Asya’nın bazı bölgelerinde ve Afika’nın kuzey kesimlerinde bulunur. Bulunduğu yerlerin yerleşik kuşu olmasına rağmen, Afrika’ya göç ettiği görülür. Açık araziler, küçük yerleşimlerin çevresi ve su kenarları yerleşim bölgeleridir. Sahiller, nehir ve göl kenarları, tarım arazileri gibi geniş orman dışı yaşam alanlarına sahiptir. Kasaba ve köylerde de sık sık bulunur. Aynı zamanda şehre adapte olmuştur; suya yakın bölgelerde şehir merkezlerinde dahi görülebilir. Ancak ana besini olan böcekleri yakalamak için açık alanları tercih eder. Yuvasını binalara, binalardaki çatlaklara, taş duvarlara ve doğada buna benzer yerlere yapar.

Ak Kuyruksallayan Kuşları Beslenmesi

Böcekçildir; avlanmak için suya yakın açık arazileri tercih eder.

Yorum yapın