Anasayfa » EĞİTİM » Ateş Düştüğü Yeri Yakar İle İlgili Kompozisyon Örnekleri

Ateş Düştüğü Yeri Yakar İle İlgili Kompozisyon Örnekleri

ateş düştüğü yeri yakar ile ilgili kompozisyon, ateş düştüğü yeri yakar ile ilgili kompozisyon örnekleri, ateş düştüğü yeri yakar ile ilgili kompozisyon nasıl yazılır, 2021 ateş düştüğü yeri yakar ile ilgili kompozisyon, 2021 ateş düştüğü yeri yakar ile ilgili kompozisyon örnekleri, ateş düştüğü yeri yakar  ile ilgili kısa kompozisyonlar, ateş düştüğü yeri yakar  ile ilgili kompozisyon ödevleri, ateş düştüğü yeri yakar ile ilgili kısa kompozisyon örnekler

Farklı parçaları, nesneleri, ögeleri en iyi şekilde bir araya getirme ve bu şekilde oluşturulmuş bütün anlamında bir kavramlara kompozisyon denir. Hemen hemen her konuda kompozisyon yazılabilir. Bizde size ateş düştüğü yeri yakar ile ilgili kompozisyonlar hazırladık. ateş düştüğü yeri yakar ile ilgili kompozisyon örnekleri nelerdir, ateş düştüğü yeri yakar ile ilgili nasıl kompozisyon yazılır?

Ateş Düştüğü Yeri Yakar İle İlgili Kompozisyon Örnekleri Nelerdir?

Ateş Düştüğü Yeri Yakar İle İlgili Kompozisyon Örnekleri 1

“Ateş düştüğü yeri yakar” atasözü üzüntü, acı, beklenmedik olayların kişide yarattığı olumsuz duygulardır. Diğer insanların bu acıyı tam anlamı ile yaşaması olanaksızdır. Başkaları üzülse bile bu üzüntü kalıcı değil geçici olacaktır. Oysa acıyı bizzat yaşayan kişi, belki de bir ömür boyu o acı ile yaşayacak, onu asla unutamayacaktır.

Burada en iyi örnek sel ya da yangınlardır. Yangın ya da selde onca insan hayatını kaybetmektedir. Siz bir yakını olsanız bu duruma üzülmez misiniz? Onların yaşadıklarını bir nebze de olsa hissedebilirsiniz. Ancak bu acıyı onlar gibi tarif edemezsiniz. Çünkü olayı yaşayan sizler değil onlardır.. Bu üzüntüyü, bu acıyı onlar çok iyi bilirler. Evet ateş düştüğü yeri yakar. Acıyı paylaşmak güzeldir ama beylik laflar ederek sizi anlıyorum, aynı duyguları paylaşıyorum gibi sözler biraz havada kalır. Aynı acıyı hissediyorum diyenler yanımızdan uzaklaşınca hayatlarına kaldıkları yerlerden devam ederler ve biz acılarımızla baş başa kalırız.

Acıklı olaylar yaşamak her insan için kaçınılmazdır. Hepimiz yakınlarımızı kaybederiz ya da çok sevdiğimiz dostlarımızın acısını yaşarız. Böylesi zamanlarda gerçek dostlar yanımızda olur ve belki biraz acılarımızın hafiflemesini sağlar. Ama en sonunda ateş yine düştüğü yeri yakar.

Ateş Düştüğü Yeri Yakar İle İlgili Kompozisyon Örnekleri 2

Acı bir olay, musibet kimin başına geldiyse en çok onlar üzülür, kahrolur. Diğer insanların bu acıyı tam anlamı ile yaşaması olanaksızdır. Başkaları üzülse bile bu üzüntü kalıcı değil geçici olacaktır. Oysa acıyı bizzat yaşayan kişi, belki de bir ömür boyu o acı ile yaşayacak, onu asla unutamayacaktır.

Soma’da yaşanan maden faciasını hepimiz hatırlarız. O dönemde, sadece madende ölenlerin yakınları değil, tüm Türkiye üzüldü ve onların acısını paylaştı. Ancak şu bir gerçek ki bu acı veya üzüntü çok da sürmedi. Ölenle herhangi bir bağı, yakınlığı olmayan insanlar en fazla bir gün sonra günlük yaşantılarına devam ettiler ve belki de o acıyı bir kez daha hiç yaşamadılar. Peki, aynı durum vefat edenlerin yakınları için geçerli oldu mu? Onlar da acılarını bastırıp normal hayata dönebildi mi? Maalesef hayır, onlar hayatları boyunca kaybettikleri sevdiklerinin acısını içinde duyacak, onları özleyecek ve kalplerinde gizli bir keder taşıyacaklardır. Çünkü ateş düştüğü yeri yakar. Kötü durum kimin başına geldiyse, en çok onlar etkilenir.
Elbet ölüm Allah’ın emri; bu dünyada hiç kimse kalıcı değil. Ayetin de bildirdiği gibi ”Her nefis, ölümü tadacaktır. Ancak Allah kimseye kaldıramayacağı yükü vermesin. Ölüm için de ayrılık için de sabırlar versin.

Ateş Düştüğü Yeri Yakar İle İlgili Kompozisyon Örnekleri Nelerdir?

Diğer kompozisyon örneklerimize buradan ulaşabilirsiniz;

Yorum yapın