Anasayfa » SAĞLIK » Aybaşı Kanamasının Gecikmesi Hakkında Bilgiler

Aybaşı Kanamasının Gecikmesi Hakkında Bilgiler

Aybaşı Kanamasının Gecikmesi, Aybaşı Kanamasının Gecikmesi nedir, Aybaşı Kanamasının Gecikmesi hakkında bilgiler, Aybaşı Kanamasının Gecikmesi özellikler, Aybaşı Kanamasının Gecikmesi belirtileri, Aybaşı Kanamasının Gecikmesi nelerdir, Aybaşı Kanamasının Gecikmesi tedavisi, Aybaşı Kanamasının Gecikmesi ölümcül mü

Uzman yazarlarımız tarafından araştırılıp hazırlanan ve siz değerli okurlarımız için hazırladığımız konulardan bahsedelim. Bugün sizlere dünyada bulunan hastalıklardan ve hastalık türleri hakkında bilgiler vereceğiz.  Öncelikle Dünyada ve ülkemizde görülen hastalıklardan bahsedelim. Sevgili okurlar bugün sizlere Aybaşı Kanamasının Gecikmesi hakkında bilgiler verip sizleri bilgilendirmeyi hedeflemekteyiz. Aybaşı Kanamasının Gecikmesi hakkında ki yazımız siz değerli okurlarımız için  faydalı bir yazı olacağının görüşündeyiz. Peki Aybaşı Kanamasının Gecikmesi Nedir ? Aybaşı Kanamasının Gecikmesi nedenleri nelerdir ?, Aybaşı Kanamasının Gecikmesi belirtileri nelerdir ?, Aybaşı Kanamasının Gecikmesi tedavisi nedir ? şeklinde’ki bütün sorularınızın cevabı bu yazımızda.

Aybaşı Kanamasının Gecikmesi

Aybaşı Kanamasının Gecikmesi Nedir

Adet kanamalarının normal periyodunun dışına çıkması adet (regl) düzensizliği olarak bilinir. Normal bir adet döngüsünde, bir adet döneminin başlangıcı ile bir sonraki dönemin başlangıcı arasında 21-35 gün vardır. Bütün bu tanımlamaların sapması, adet düzensizliğine işarettir.

Aybaşı Kanamasının Gecikmesi Hakkında Bilgiler

Adet kanamalarının normal periyodunun dışına çıkması adet (regl) düzensizliği olarak bilinir. Normal bir adet döngüsünde, bir adet döneminin başlangıcı ile bir sonraki dönemin başlangıcı arasında 21-35 gün vardır. Kanama en fazla 8 gün sürer, aşırı ağrı ve kanamalar olmaz. Bütün bu tanımlamaların sapması, adet düzensizliğine işarettir. Normal şartlarda buluğ çağına girildiğinde ilk kanamayı takiben yaklaşık 2 yıl içinde adet kanamaları düzene girer. Menopoza yaklaşıncaya kadar da bu düzen devam eder. Buluğ çağında ya da menopoza yakın dönemlerde adet düzensizlikleri çok sık görülür.

Aybaşı Kanamasının Gecikmesi

Aybaşı Kanamasının Gecikmesi Nedenleri Nelerdir ?

Adet düzensizliği nedenler açısından oldukça geniş bir yelpazede yer alan ve kişiden kişiye farklılık gösteren bir durumdur. Çoğunlukla hormonal değişimlerden kaynaklanan adet düzensizliği, menopoz, diyabet, depresyon, sigara kullanımı, dış gebelik, yumurtalık kistleri, yumurta rezervinde yumurta bulunmaması, miyom, polip, rahim ve yumurtalık kanserleri, endometrial hiperplazi olarak tanımlanan rahim duvarının fazla büyümesi gibi pek çok farklı durumda görülebilir. Tiroit hormonlarının yetersiz salgılanması olarak bilinen hipotiroidi varlığında ve tiroit hormonunun fazla salgılanması olarak tanımlanan hipertiroidi de adet düzensizliğine yol açabilir. Diyabet gibi düşük vücut ağırlığı da üreme fonksiyonlarını ve yumurtlamayı olumsuz etkileyen faktörler arasında ve dolayısıyla adet düzensizliği nedenleri arasında yer alır.

Aybaşı Kanamasının Gecikmesi Belirtileri Nelerdir ?

Regl kanamalarının normalde 2-7 gün arasında sürdüğü kabul edilir. Bunun yanı sıra, bir reglin başlangıcından, sonraki reglin başlangıcına kadar olan sürenin ise 21 ila 35 gün arasında olması beklenir. Bunların dışındaki sürelerde olan adet döngülerine adet düzensizliği adı verilmekle beraber, yeni adet görülmeye başlanan gençlik dönemlerinde ve menopoza yaklaşılan dönemlerde oluşan hormonal düzenlenmeler esnasında da adet düzensizlikleri normal olarak görülebilir. Tüm bu durumlar kontrol edildikten sonra normal kabul edilmeyen durumlar tedavi edilerek düzenlenebilir.

Aybaşı Kanamasının Gecikmesi

Aybaşı Kanamasının Gecikmesi Tedavisi Nedir ?

Aynı takvim yılı içinde, 1 ya da 2 kez görülen adet düzensizliği normal olarak kabul edilse de, bu sınırın üzerinde oluşan düzensizlikler tanı ve tedavi gerektirir. Bu yüzden ilk regl döneminin görüldüğü ergenlik döneminden itibaren, adet tarihlerinin düzenli olarak takip edilmesi önemlidir. Ayrıca adet kanamasının süresi ve miktarı da kontrol edilmelidir. Uygun tedavi yönteminin belirlenebilmesi için adet düzensizliğine yol açan etkenin saptanması gerekir. Yapılan ayrıntılı jinekolojik muayene, radyolojik tetkik ve laboratuvar testlerinin ardından tanıya uygun olan ilaçlı ya da cerrahi tedavi yöntemi belirlenir.

Yorum yapın