Anasayfa » SAĞLIK » Bel Gevşekliği Hakkında Bilgiler

Bel Gevşekliği Hakkında Bilgiler

Bel Gevşekliği, Bel Gevşekliği nedir, Bel Gevşekliği hakkında bilgiler, Bel Gevşekliği özellikler, Bel Gevşekliği belirtileri, Bel Gevşekliği nedenleri, Bel Gevşekliği tedavisi, Bel Gevşekliği ölümcül mü

Uzman yazarlarımız tarafından araştırılıp hazırlanan ve siz değerli okurlarımız için hazırladığımız konulardan bahsedelim. Bugün sizlere dünyada bulunan hastalıklardan ve hastalık türleri hakkında bilgiler vereceğiz.  Öncelikle Dünyada ve ülkemizde görülen hastalıklardan bahsedelim. Sevgili okurlar bugün sizlere Bel Gevşekliği hakkında bilgiler verip sizleri bilgilendirmeyi hedeflemekteyiz. Bel Gevşekliği hakkında ki yazımız siz değerli okurlarımız için  faydalı bir yazı olacağının görüşündeyiz. Peki Bel Gevşekliği Nedir ? Bel Gevşekliği nedenleri nelerdir ?, Bel Gevşekliği belirtileri nelerdir ?, Bel Gevşekliği tedavisi nedir ? şeklinde’ki bütün sorularınızın cevabı bu yazımızda.

Bel Gevşekliği

Bel Gevşekliği Nedir

Bel ağrısı, ağrıma, acıma, yanma veya batma şeklinde, keskin veya künt hissediliyor olabilir. Yeri bazı durumlarda noktasal olarak belirlenebilirken, bazı durumlarda dağınık ve yeri tam tespit edilemez şekildedir. Hafif veya ağır olabilir, iniş çıkışlar sergileyebilir.

Bel Gevşekliği Hakkında Bilgiler

Ağrı, kemik, kıkırdak, kas, eklem kapsülü, bağ, disk veya damar kaynaklı olabilir, ve her zaman kesin sebep ortaya konulamayabilir. Bazı durumlarda altta yatan ana ağrı sebebi ortadan kalktığı halde bir kez uyarılmış olan sinir uçlarının sinyal göndermeye devam etmesi nedeniyle ağrı sebat edebilir. Stresin de bel ağrılarının sebebinde önemli bir yer tutması kaynağın tespit edilmesini zorlaştırabilir. Bel ağrısı, hangi dokudan kaynaklanırsa kaynaklansın, ilgili dokular yer değiştirerek veya genişleyip kalınlaşarak sinirler üzerinde bası yapar hale gelir ise bacak ağrısı, uyuşması, ısınması ve idrar kaçırma gibi problemleri beraberinde getirebilir.

Bel Gevşekliği

Bel Gevşekliği Nedenleri Nelerdir ?

  • Belin zorlanması. Beli zorlama bölgedeki bağların, tendonların veya kaslarının gerilmesi sonucunda yaralanmasıdır. Bölgedeki yumuşak dokuların gerilmesi ilgili yapılarda değişen derecelerde mikroskobik yırtılmalara neden olur. Zorlama, bel ağrısının en sık nedenlerinden biri olarak kabul edilir.
  • Sinir tahrişi. Bel bölgesinde omurgadan çıkan sinirler, omurilikteki köklerinden cilt yüzeyine kadar herhangi bir yerde mekanik basınç nedeniyle tahriş olabilir. Bu koşullar arasında disk hastalığı, kemiklerdeki problemler ve zona enfeksiyonuna bağlı sinirlerin iltihaplanması bulunur.
  • Lomber radikülopati. Lomber radikülopati, bel bölgesi omurları arasındaki disklerin zarar görmesinden kaynaklanan sinir tahrişidir. Diskin hasar görmesi, diskin dış halkasında aşınma ve yıpranma, travmatik yaralanma veya her ikisinden kaynaklanır.
  • Kemiklerin baskı yapması. Bel omurlarının yer değiştirmesi veya genişlemesi ile sonuçlanan herhangi bir durum, bitişik omurilik ve sinirler için boşluğu sınırlayabilir.
  • Kemik ve eklem koşulları. Bel ağrısına yol açan kemik ve eklem koşulları; doğumsal kusurlar, aşınma, yıpranma, yaralanma ve eklem iltihabından kaynaklanabilir.
Bel Gevşekliği

Bel Gevşekliği Tedavisi Nelerdir ?

Bel ağrısı tedavisi, bel ağrısının nedenine, şiddetine, kişinin yaşına ve pek çok özelliğine göre farklı şekilde yapılabilir. Bel ağrısının tedavisinde uzman kontrolünde basit ağrı kesici ilaçlar, kas gevşeticiler kullanılabilir. Yine tam donanımlı bir sağlık kuruluşunda fizik tedavi seçenekleri denenebilir. Bunun yanı sıra ağrı bantları, masaj, lokal enjeksiyonlar ve egzersiz de bel ağrısı tedavisinde etkilidir.

Yorum yapın