Anasayfa » HAYVANLAR ALEMİ » Büyük Orman Kartalı Hakkında Bilgiler

Büyük Orman Kartalı Hakkında Bilgiler

Büyük Orman Kartalı, Büyük Orman Kartalı nedir, Büyük Orman Kartalı hakkında bilgiler, Büyük Orman Kartalı özellikler, Büyük Orman Kartalı bakımı, Büyük Orman Kartalıbeslenmesi, Büyük Orman Kartalı yaşam alanları

Sevgili okurlar, bugün sizlere hayvanlar alemi hakkında bilgiler vereceğiz. Öncelikle Dünya ve ülkemizi bazalırsak Dünya’da bulunan ve yaşayan hayvanları ele alalım. Kısaca Büyük Orman Kartalı hakkında bahsetmek gerekirse Büyük Orman Kartalı, her yaştan kesimin göremeyeceği ve ülkemizde’de nadir bulunan cins bir kuş türüdür.

Büyük Orman Kartalı için öğrenebileceğiniz her şey bu yazıda
Büyük Orman Kartalı için öğrenebileceğiniz her şey bu yazıda

Büyük Orman Kartalı Nedir

Büyük orman kartalı, atmacagiller familyasından bir kartal türü.

Büyük Orman Kartalı Hakkında Bilgiler

Geniş kanatlı, geniş gövdeli, uzun, ince bacaklı, iri ve hantal bir kartaldır. Uçarken kanadını kavisli tutar. Birçok giysisinde çok koyu renklidir ve kanat altı örtüleri uçuş teleklerinden daha koyudur. Erişkini kahverengidir ve kanat altında el bileğinin dışında yarımay şeklinde açık renk bir çizgi vardır. Kanat üstünde açık renkli geniş bir leke vardır; kuyruğunun üstünde yarımay şeklinde açık renkli bir çizgi bulunur. Gencinde kanadı boyunca sıralanan beyaz benekler vardır, kuyruk sokumu ve kanadının firar hattı beyazdır.

Büyük Orman Kartalı Özellikler

Orta büyüklükte bir kartaldır. 65 cm kadardırlar. Kanat açıklıkları ise yaklaşık 160 cmdir. Küçük orman kartalı’na görünüş olarak çok benzerler. Baş ve kanat örtü tüyleri çok koyu kahverengidir ve tezat olarak genellikle orta kahverengi kuş tüyleri vardır (Küçük orman kartalının ise soluk bir başı ve kanat örtü tüyleri vardır). Baş, bir kartal için küçüktür. Çoğunlukla kanat üstlerinde daha az açık beyaz bir yama vardır. Ama ilk kanat tüylerinde beyaz bir hilal, iyi bir alan izidir. Kuyruğun üst bölgesinde beyaz renkli tüyler “V” şeklinde görülür.görüş acıları 4 km dir

Büyük Orman Kartalı Yaşam Alanları

Ötüşü, köpek gibi bir havlamadır. Ağaçlarda yaptıkları yuvalarına 1-3 yumurta bırakırlar. Yazları sulak alan yakınlarındaki ağaçlık bölgeleri tercih eder. Kışları ise nehir deltalarında görülür. Yuvalarını genellikle dağlık ormanlarda veya alçak arazilerde yapar. Yuvayı ormanlık alanın başladığı yerden birkaçyüz metre içeriye kurmayı tercih ederler. Birçok çiftin 2-3 adet yuvası bulunur ve bunları dönüşümlü olarak kullanırlar. Yuvanın genişliği 1 metre civarında olur.

Büyük Orman Kartalı hakkında bulabileceğiniz her şey bu yazıda

 

Büyük Orman Kartalı Beslenmesi

Diyetini memeli, sürüngen, küçük balıklar ve amfibiler oluşturur.Fırsatçı bir yırtıcıdır.Daha ağır hareket eden diğer kuşlar avı olabilir.Afrika’da kalabalık çekirge sürülerini yada otlak yangınlarından etkilenen omurgalıları da takip edip avladıkları gözlemlenmiştir.Av davranışı 3 farklı yöntemdir. Birincisi yükselir ve aşağı dalış yapar. İkincisi tüneyerek bekler, ve üçüncüsü yerde yürüyerek avlanır.

Yorum yapın