Anasayfa » SAĞLIK » Çiller Hakkında Bilgiler

Çiller Hakkında Bilgiler

Çiller, Çiller nedir, Çiller hakkında bilgiler, Çiller özellikleri, Çiller belirtileri, Çiller nedenleri, Çiller tedavisi, Çiller ölümcül mü

Uzman yazarlarımız tarafından araştırılıp hazırlanan ve siz değerli okurlarımız için hazırladığımız konulardan bahsedelim. Bugün sizlere dünyada bulunan hastalıklardan ve hastalık türleri hakkında bilgiler vereceğiz.  Öncelikle Dünyada ve ülkemizde görülen hastalıklardan bahsedelim. Sevgili okurlar bugün sizlere Çiller hakkında bilgiler verip sizleri bilgilendirmeyi hedeflemekteyiz. Çiller hakkında ki yazımız siz değerli okurlarımız için  faydalı bir yazı olacağının görüşündeyiz. Peki Çiller Nedir ? Çiller nedenleri nelerdir ?, Çiller belirtileri nelerdir ?, Çiller tedavisi nedir ? şeklinde’ki bütün sorularınızın cevabı bu yazımızda.

Yüzdeki Çiller

Çiller Nedir

Çiller, güneşe maruz kalan deride düz küçük ten rengi veya açık kahverengi lekelerdir. Genellikle açık tenli, renkli gözlü, sarı ya da kızıl saçlı kişilerde görülür. Çillenme vücudun güneşten korunma mekanizmasıdır.

Çiller Hakkında Bilgiler

Çiller birçok insanda görülen bir cilt sorunudur. Güneşe maruz kaldıktan sonra daha koyu ve daha belirgin hale gelebilir ve kış aylarında hafifleyebilirler. Çiller, melanin adı verilen koyu pigment miktarındaki artış ve melanosit adı verilen pigment üreten hücrelerin toplam sayısındaki artıştan kaynaklanır. Çiller, güneşe maruz kalan deride düz küçük ten rengi veya açık kahverengi lekelerdir. Genellikle açık tenli, renkli gözlü, sarı ya da kızıl saçlı kişilerde görülür. Çillenme vücudun güneşten korunma mekanizmasıdır. Özellikle kızıl saçlı ve açık tenli kişilerde yaygın olarak görülür.

Yüzdeki Çiller

Çillerin Nedenleri Nelerdir ?

Çillerin, genetik yatkınlık (kalıtım) ve güneşe maruz kalma gibi etkenlerin bir sonucu olarak geliştiği düşünülmektedir. Güneş ve floresan bronzlaşma lambalarının her ikisinin de yaydığı ultraviyole ışınlar cilt tarafından emildiğinde, deri melanositleri tarafından melanin pigmentinin üretimini artıran ultraviyole (UV) ışınları yayar. Sarı veya kızıl saçlı, açık renkli gözlü ve açık tenli insanlar, özellikle UV ışınlarının zararlı etkilerine karşı hassastırlar ve çiller geliştirebilirler. Çil, aslında ciltteki bir noktada nadiren ağır bir melanin depozitinden başka bir şey değildir.

Yüzdeki Çiller

Çil Tedavisi Nedir ?

Çiller çok önemli bir deri sinyali gibi durmuyor olabilir fakat diğer her şeyde olduğu gibi öncelikle ve özellikle tedavi öncesinde bir doktora danışılmasında fayda vardır. Gideceğiniz dermatolog, çillerinizi inceleyecek ve size bu lekelerin sağlıklı olup olmadığını söyleyecektir. Vücuttaki lekeler ve özellikle koyulaşan lekeler kanser belirtilerinden olabileceğinden ciddiye alınmalıdır ve bir uzman tarafından kontrol edilmelidir.

Yorum yapın