Anasayfa » HAYVANLAR ALEMİ » Çöl Kuyrukkakanı Kuşları Hakkında Bilgiler

Çöl Kuyrukkakanı Kuşları Hakkında Bilgiler

Çöl Kuyrukkakanı Kuşları, Çöl Kuyrukkakanı Kuşları nedir, Çöl Kuyrukkakanı Kuşları hakkında bilgiler, Çöl Kuyrukkakanı Kuşları özellikleri, Çöl Kuyrukkakanı Kuşları bakımı, Çöl Kuyrukkakanı Kuşları beslenmesi, Çöl Kuyrukkakanı Kuşları yaşam alanları

Sevgili okurlar, bugün sizlere hayvanlar alemi hakkında bilgiler vereceğiz. Öncelikle Dünya ve ülkemizi bazalırsak Dünya’da bulunan ve yaşayan hayvanları ele alalım. Kısaca Çöl Kuyrukkakanı Kuşları hakkında bahsetmek gerekirse Çöl Kuyrukkakanı Kuşları, her yaştan kesimin göremeyeceği ve ülkemizde’de nadir bulunan cins bir kuş türüdür.

Çöl Kuyrukkakanı Kuşları Nedir

Çöl kuyrukkakanı, önceden karatavukgiller familyasının bir üyesi olarak sınıflandırılan küçük ötücü kuşlara ait bir kuş olup şimdi sinekkapangiller familyasına yerleştirilmiştir. Böcekçildirler. 14-15.5 cm büyüklüğündedirler. Batı ve doğu iki formuda batı Avrupa’da nadir bulunurlar.

Çöl Kuyrukkakanı Kuşları Hakkında Bilgiler

Eskiden ardıçlardan (turdidae) olduğu kabul edilen bu ötücü günümüzde büyük bir çoğunluk tarafından Muscicapidae ailesinin bir ferdi olarak kabul edilmektedir. Bu türün erkeği yazın çok kolay tanınabilmesine karşın sonbaharda, dişisinin ve gençlerinin tanımı pek kolay değildir. Her iki cinsin değişmez ortak özelliği kuyruküstü örtlerine kadar uzanan siyah kuyruktur. Erkeğin karakteristik görüntüsü siyah boğazı ve beyaz kaşıdır. Yazın bu siyahlık omuzlara kadar uzanır. Alt kısımları beyaz ve göğüs üzerinde hafif bir sarı-kahve renklenme olur. Kaş belirgin ve kirli beyazdır. Kışın siyah boğaz beyaz kırçıllı bir hal alır. Dişilerin üst kısımları gri-açık kahve tonlarda olup boğazı da gri tonlardadır.

Çöl Kuyrukkakanı Kuşları Özellikleri

Böcekçildirler. 14-15.5 cm büyüklüğündedirler. Batı ve doğu iki formuda batı Avrupa’da nadir bulunurlar. Onun alttürlerinin erkeklerinin tüyleri yazın hemen hemen ayrı olmasına rağmen, sonbaharda dişi ve çocuk kuş tüyleri ile ayırt edilmez. Erkeğin üst kısımları yazın kahverengi-sarıdır. Alt kısımlar beyaz, göğüs hafifçe kahverengi-sarıdır. Yüzde ve boğazda omuza siyah kadar uzanan ve ayrıca beyaz kaş bölgesi çizgisi vardır.

Çöl Kuyrukkakanı Kuşları Yaşam Alanları

Batı çöl kuyrukkakanı, Sahra Çölü ve kuzey Arap Yarımadasında yayılış gösterir. Doğu formları, merkezi Asya’da yayılış gösterirler ve Pakistan ve kuzeydoğu Afrika’nın yarı-çöllerinde kışı geçirirler.

Çöl Kuyrukkakanı Kuşları Beslenmesi

Böcekcil bir türdür. Genellikle karıncalar, örümcekler, larva, kurtlar, küçük kertenkeleler ve tohumlarla beslenirler.

Yorum yapın