Anasayfa » SAĞLIK » Deri Kuruluğu Hakkında Bilgiler

Deri Kuruluğu Hakkında Bilgiler

Deri Kuruluğu, Deri Kuruluğu nedir, Deri Kuruluğu hakkında bilgiler, Deri Kuruluğu özellikler, Deri Kuruluğu belirtileri, Deri Kuruluğu nedenleri, Deri Kuruluğu, Deri Kuruluğu tedavisi, Deri Kuruluğu ölümcül mü

Uzman yazarlarımız tarafından araştırılıp hazırlanan ve siz değerli okurlarımız için hazırladığımız konulardan bahsedelim. Bugün sizlere dünyada bulunan hastalıklardan ve hastalık türleri hakkında bilgiler vereceğiz.  Öncelikle Dünyada ve ülkemizde görülen hastalıklardan bahsedelim. Sevgili okurlar bugün sizlere Deri Kuruluğu hakkında bilgiler verip sizleri bilgilendirmeyi hedeflemekteyiz. Deri Kuruluğu hakkında ki yazımız siz değerli okurlarımız için  faydalı bir yazı olacağının görüşündeyiz. Peki Deri Kuruluğu Nedir ? Deri Kuruluğu nedenleri nelerdir ?, Deri Kuruluğu belirtileri nelerdir ?, Deri Kuruluğu tedavisi nedir ? şeklinde’ki bütün sorularınızın cevabı bu yazımızda.

Deri Kuruluğu

Deri Kuruluğu Nedir

Cilt kuruluğu pullanma, kaşıntı ve çatlama ile karakterize rahatsız edici bir durumdur. Çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir ya da doğal olarak kuru bir cilde sahip olunabilir.

Deri Kuruluğu Hakkında Bilgiler

Cilt kuruluğu pullanma, kaşıntı ve çatlama ile karakterize rahatsız edici bir durumdur. Çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir ya da doğal olarak kuru bir cilde sahip olunabilir. Ancak yağlı cilde sahip olanlar bile, zaman zaman ciltte kuruluk problemiyle karşı karşıya kalabilirler. Kuru cilt vücudun herhangi bir bölümünü etkileyebilir. Genellikle ellerde, kollarda ve bacaklarda ortaya çıkar. Birçok durumda, yaşam tarzı değişiklikleri ve nemlendirici krem kullanımı sorunu çözmek için yeterlidir. Fakat bazı durumlarda problem, altta yatan bir nedenden kaynaklanabilir ve tedaviye direnç gösterebilir.

Deri Kuruluğu

Deri Kuruluğu Nedenleri Nelerdir ?

Kuru hava koşullarına, sıcak suya ve bazı kimyasallara maruz kalmak cildin kurumasına neden olabilir. Cilt kuruluğu aynı zamanda altta yatan tıbbi durumlardan da kaynaklanabilir. Genellikle çevresel bir nedenden kaynaklanır. Kuru cildin olası nedenleri arasında şunlar sayılabilir;

Hava şartları. Cilt, sıcaklık ve nem seviyelerinin düştüğü kış aylarında en kuru olma eğilimindedir.
Isınma şekli. Kalorifer, odun sobası, yerden ısıtma cihazları ve şömineler nemi azaltır ve cildi kurutur.
Sıcak banyolar ve duşlar. Uzun süreli sıcak duşlar veya banyolar cildi kurutabilir. Özellikle yoğun klorlu havuzlarda yüzmek de önemli bir kuruluk nedenidir.
Sert sabun ve deterjanlar. Pek çok sabun, deterjan ve şampuan türü ciltteki nemi ve yağı gidererek kuruluğa neden olur.
Yeterli sıvı alınmaması. Her gün yeterli miktarda su içmek cildin nemini koruması için gereklidir.
Diğer cilt rahatsızlıkları. Atopik dermatit veya sedef hastalığı gibi cilt rahatsızlıkları olan kişiler kuru cilde eğilimlidir.

Deri Kuruluğu Belirtileri Nelerdir ?

  • Özellikle duştan, banyo yaptıktan veya yüzdükten sonra ciltte gerginlik hissi
  • Ciltte pütürlü bir görünüm
  • Kaşıntı
  • Ciltte soyulma ve pullanma
  • İnce çizgiler veya çatlaklar
  • Kızarıklık ve döküntüler
  • Kanayan derin çatlaklar
  • Kaşımaya bağlı izler ve renk değişikliği
Deri Kuruluğu

Deri Kuruluğu Tedavisi Nedir ?

Ciltte kuruluk gelişmesini önlemek için atılabilecek en önemli adımlar yaşam tarzı değişiklikleri ve nemlendirici krem kullanımı şeklinde sıralanabilir. Aşağıdaki ipuçlarını takip etmek bu problemi önlemeye yardımcı olabilir;

  • Günde en az 2,5-3 litre sıvı tüketilmelidir.
  • Nemlendirici kullanımı ihmal edilmemelidir. Nemlendiriciler cildi kaplayarak suyun ciltte hapsedilmesini sağlar.
  • Cildin nemini kaybetmemesi için suya maruz kalmayı sınırlandırmak önemlidir. Bu sebeple banyo ve duş süresini 10 dakika veya daha kısa tutmak ve ılık suyla banyo yapmak iyi olacaktır. Ayrıca günde bir defadan fazla banyo yapmamaya çalışmak cilt sağlığını korumak açısından önemlidir.
  • Ciltte kuruluk yapan sabunlar yerine temizleyici kremler, yumuşak cilt temizleyicileri ve ilave nemlendirici içeren duş jelleri kullanmak faydalı olabilir.
  • Cilt soğuk havalardan korunmalıdır. Kışın dışarı çıkarken atkı, şapka ve eldiven kullanımı ihmal edilmemelidir.

Yorum yapın