Anasayfa » SAĞLIK » Derli Lekeleri Hakkında Bilgiler

Derli Lekeleri Hakkında Bilgiler

Derli Lekeleri, Derli Lekeleri nedir, Derli Lekeleri hakkında bilgiler, Derli Lekeleri özellikler, Derli Lekeleri belirtileri, Derli Lekeleri nedenleri, Derli Lekeleri tedavisi, Derli Lekeleri ölümcül mü

Uzman yazarlarımız tarafından araştırılıp hazırlanan ve siz değerli okurlarımız için hazırladığımız konulardan bahsedelim. Bugün sizlere dünyada bulunan hastalıklardan ve hastalık türleri hakkında bilgiler vereceğiz.  Öncelikle Dünyada ve ülkemizde görülen hastalıklardan bahsedelim. Sevgili okurlar bugün sizlere Derli Lekeleri hakkında bilgiler verip sizleri bilgilendirmeyi hedeflemekteyiz. Derli Lekeleri hakkında ki yazımız siz değerli okurlarımız için  faydalı bir yazı olacağının görüşündeyiz. Peki Derli Lekeleri Nedir ? Derli Lekeleri nedenleri nelerdir ?, Derli Lekeleri belirtileri nelerdir ?, Derli Lekeleri tedavisi nedir ? şeklinde’ki bütün sorularınızın cevabı bu yazımızda.

Deri Lekeleri

Derli Lekeleri Nedir

Vücudumuzda, normal cilt renginden daha belirgin olarak ortaya çıkan lekeler yaşamımızı olumsuz etkilerken, özellikle gençlerde psikolojik sorunlara neden olabiliyor.

Derli Lekeleri Hakkında Bilgiler

Yaşamın ilerleyen dönemlerinde gelişen koşullar, yanlış beslenme, genetik yapı, kirli hava gibi ciltte lekelerin oluşumunda etkili olan faktörlerdir.Cildimize rengini pigment melanin denilen bir madde verir. Melanin, melanosit hücrelerinde bulunan amino asit tirosinden türetilen karmaşık bir polimerdir. Melanosit hücreleri, cildimizin (epidermis) üst tabakası boyunca dağıtılan özelleşmiş hücrelerdir. Melanin üretildikten sonra, etrafındaki diğer cilt hücrelerine yayılır ve cildimize eşit bir renk görünümü verir. Bazen melanosit hücreleri, gruplar halinde veya kümeler oluşturarak, benler, çiller, yaşlılık lekeleri ve diğer cilt renklenmelerini oluşturabilirler.

Deri Lekeleri

Derli Lekeleri Nedenleri Nelerdir ?

Lekelerin renkleri açık kahverengiden çok koyu kahverengi hatta siyaha kadar değişebilir. Bu renk tonları, kişinin cilt tonuna bağlıdır ve ağrısızdırlar. Cilt lekeleri aynı zamanda değişik boyutlarda olabilirler ve vücudun herhangi bir bölgesinde ortaya çıkabilirler ama çoğu zaman da bu bölgeler güneşe maruz kalan alanlardır. Cilt lekelerinin en sık bulunduğu alanlar elin arkası, yüz, sırt ve omuzlardır. Daha koyu tene sahip bireylerde leke de daha koyudur. Normal zamana bırakıldığında oluşan en küçük lekenin kendiliğinden geçme süresi yaklaşık 12 aydır ve çok yavaş solar.

Deri Lekeleri

Derli Lekeleri Tedavisi Nelerdir ?

ncelikle leke tedavisinin çok zor ve zaman gerektiren bir tedavi olduğunu belirtmemiz gerekir. Hastalar bunu bilerek tedaviye başlamalılardır. En iyi tedavi tabiki nedene yönelik olandır ve de altta yatan hastalığı düzeltmek temeldir. Leke tedavileri için Thulium Lazer tedavileri, Mezoterapi, Kriyoterapi, evde uygulanabilecek yöntemler, cilt kremleri, doğal çözümler ve Kozmetik ürünler gibi. Ancak leke tedavisi için öncelikle mutlaka alanında uzman bir hekime başvurulmalıdır.

Yorum yapın