Anasayfa » HAYVANLAR ALEMİ » Dikkuyruklı Ötleğen Kuşları Hakkında Bilgiler

Dikkuyruklı Ötleğen Kuşları Hakkında Bilgiler

Dikkuyruklı Ötleğen Kuşları, Dikkuyruklı Ötleğen Kuşları nedir, Dikkuyruklı Ötleğen Kuşları hakkında bilgiler, Dikkuyruklı Ötleğen Kuşları özellikleri, Dikkuyruklı Ötleğen Kuşları bakımı, Dikkuyruklı Ötleğen Kuşları beslenmesi, Dikkuyruklı Ötleğen Kuşları yaşam alanları

Sevgili okurlar, bugün sizlere hayvanlar alemi hakkında bilgiler vereceğiz. Öncelikle Dünya ve ülkemizi bazalırsak Dünya’da bulunan ve yaşayan hayvanları ele alalım. Kısaca Dikkuyruklı Ötleğen Kuşları hakkında bahsetmek gerekirse Dikkuyruklı Ötleğen Kuşları, her yaştan kesimin göremeyeceği ve ülkemizde’de nadir bulunan cins bir kuş türüdür.

Dikkuyruklı Ötleğen Kuşları Nedir

Dikkuyruklu ötleğen, Cisticolidae familyasından küçük bir kuş türü. Kuzeydoğu Afrika ve güneybatı Asya’dan Mısır’a ve Somali’nin doğusundan kuzey Hindistan’a kadar yayılış gösteren yerleşik bir türdür.

Dikkuyruklı Ötleğen Kuşları Hakkında Bilgiler

Büyüklükleri 10-11 cm kadardır. Üreme tüyleri, yetişkinlerde üst kısımlar gri-kahverengi ve koyu çizgilidir. Alt kısımları beyazımsı, böğürleri kahverengimsi sarı, gaga kısa ve siyahtır. Eşeyler benzerdir. Kışta, erişkinlerin yukarıları daha zayıf çizgilerle daha parlak kumlu kahverengidir, kenarlar daha kahverengi-sarı ve gaga soluktur. Uzun kuyruklu, oldukça küçük bir kuştur. Uçarken kızböceğini andırır. Üst tarafı koyu çizgili, alt tarafı düz ve açık renklidir. Silik bir kaşı vardır. Kuyruk ucu benekli, kuyruğu uzun ve basamaklıdır. Kuyruğunu genellikle açık ve dik tutar, bazen sağa sola sallar.

Dikkuyruklı Ötleğen Kuşları Özellikleri

Büyüklükleri 10–11 cm kadardır. Üreme tüyleri, yetişkinlerde üst kısımlar gri-kahverengi ve koyu çizgilidir. Alt kısımları beyazımsı, böğürleri kahverengimsi sarı, gaga kısa ve siyahtır. Eşeyler benzerdir. Kışta, erişkinlerin yukarıları daha zayıf çizgilerle daha parlak kumlu kahverengidir, kenarlar daha kahverengi-sarı ve gaga soluktur.

Dikkuyruklı Ötleğen Kuşları Yaşam Alanları

12 alttürü vardır. Güney Türkiye’deki P. g. akyildizi alt türünün yukarı kısımları en koyu, en kahverengi ve ağırca çizgilidir ve en parlak kahverengi-sarı böğüre sahiptirler. Kuyruk uzundur ve bu türün uçuşu zayıftır. Böcekçildir. Bu aktif kuş tipik olarak, funda, çalı veya uzun ot türlerinden oluşan habitatlarda kalın çalılar, ılgınlar veya benzer örtülerde bulunur.

Dikkuyruklı Ötleğen Kuşları Beslenmesi

Otların arasında yakaladığı küçük böcek ve örümcekler.

Yorum yapın