Anasayfa » SAĞLIK » Göz Ağrısı Hakkında Bilgiler

Göz Ağrısı Hakkında Bilgiler

Göz Ağrısı, Göz Ağrısı nedir, Göz Ağrısı hakkında bilgiler, Göz Ağrısı özellikler, Göz Ağrısı belirtileri, Göz Ağrısı nedenleri, Göz Ağrısı tedavisi, Göz Ağrısı ölümcül mü

Uzman yazarlarımız tarafından araştırılıp hazırlanan ve siz değerli okurlarımız için hazırladığımız konulardan bahsedelim. Bugün sizlere dünyada bulunan hastalıklardan ve hastalık türleri hakkında bilgiler vereceğiz.  Öncelikle Dünyada ve ülkemizde görülen hastalıklardan bahsedelim. Sevgili okurlar bugün sizlere Göz Ağrısı hakkında bilgiler verip sizleri bilgilendirmeyi hedeflemekteyiz. Göz Ağrısı hakkında ki yazımız siz değerli okurlarımız için  faydalı bir yazı olacağının görüşündeyiz. Peki Göz Ağrısı Nedir ? Göz Ağrısı nedenleri nelerdir ?, Göz Ağrısı belirtileri nelerdir ?, Göz Ağrısı tedavisi nedir ? şeklinde’ki bütün sorularınızın cevabı bu yazımızda.

Göz Ağrısı

Göz Ağrısı Nedir

Göz ağrısı, çoğu insanda ara sıra gözlenen fakat nadiren ciddi bir tıbbi durumdan kaynaklanan ağrı çeşididir.

Göz Ağrısı Hakkında Bilgiler

Yüzeyde gözlenen ağrılar, çizilme, yanma veya kaşıntı şeklinde hissedilebilir. Oküler ağrılar genellikle yabancı bir cisim, enfeksiyon veya travmadan kaynaklanan tahriş nedeniyle oluşur. Bu tür göz ağrıları çoğu zaman, göz damlası veya dinlenme ile kolayca tedavi edilir. Gözün derinliklerinde ortaya çıkan göz ağrıları (orbital ağrılar) ise bıçaklama veya zonklama şeklinde hissedilir. Bu tür göz ağrıları, sebebine bağlı olarak daha derinlemesine tedavi gerektirebilir. Göz ağrısı, görme kaybı ile birlikte gözlenirse acil bir tıbbi sorunun belirtisi olabilir. Göz ağrısı yaşarken görüşünüzü kaybetmeye başlarsanız, göz doktorunuzu hemen aramanız gerekmektedir.

Göz Ağrısı

Göz Ağrısı Nedenleri Nelerdir ?

Yabancı nesne kaçması: Göz ağrısının en sık gözlenen nedeni, göze yabancı bir nesne kaçmasıdır. Kirpik, toz veya makyaj kalıntıları gibi yabancı maddeler gözde tahrişe, kızarıklığa, acıya ve ağrıya neden olabilir.
Konjonktivit: Konjonktiva, gözün önünü ve göz kapağının altını kaplayan dokudur. Bu dokuda alerji ya da bir bakteri veya virüs kaynaklı enfeksiyon gözlenebilir. Ağrı genellikle hafif olsa da, iltihap gözde kaşıntı, kızarıklık ve akıntıya neden olur.
Kontakt lens tahrişi: Gece boyunca kontakt lens kullanan veya lenslerini düzgün şekilde dezenfekte etmeyen kişiler, tahriş veya enfeksiyonun neden olduğu göz ağrısına daha duyarlıdır.
Korneal aşınma: Gözü kaplayan şeffaf yüzey olan kornea, yaralanmalara karşı hassastır. Kornea aşınması olduğunda, gözünüzde bir şey varmış gibi hissedersiniz fakat gözünüzdeki yabancı maddeyi çıkartmak için suyla yıkamak gibi tedaviler işe yaramaz ve ağrıyı gidermez.
Hasar: Kimyasal yanıklar ya da kıvılcım sıçraması gibi parlama yanıkları, gözde ciddi ağrılara neden olabilir. Bu yanıklar genellikle çamaşır suyu gibi tahriş edici madde kullanımı, güneşte ya da bronzlaşma kabinlerinde aşırı kalma veya kaynak makineleri kullanımı sonrasında gerçekleşebilir.

Göz Ağrısına Ne İyi Gelir ?

Göz banyosu yapmak: Gözlerinden birine yabancı bir cisim ya da toz kaçan kişiler hiç vakit kaybetmeden göz banyosu yapmalıdır. Kullanılacak olan su ne çok sıcak ne de çok soğuk olmalıdır. Göze fazla zarar vermeden su damlaları ile göz tamamen temizlenmelidir. Akabinde göz bir süre kapalı tutulmalıdır.

Lens yerine gözlük takmak: Lens takmaya bağlı ağrı şikayetlerinde arada bir gözleri dinlendirmek için gözlük takılmalıdır. Dinlendirici etkilere sahip olan bu gözlükler hem göz hem de baş ağrısının önüne geçerek kişilerin çok daha sağlıklı hissetmelerine vesile olur.

Göz Ağrısı

Göz Ağrısı Nasıl Önlenebilir ?

Göze gelebilecek bir nesne ile spor ya da egzersiz yaparken, çimleri biçerken veya el aletleriyle çalışırken gözlük gibi bir koruyucu kullanarak, çizik ve yanık gibi birçok göz hasarını engelleyebilirsiniz.
Sert kimyasallar, deterjanlar veya temizleme maddeleri gibi güçlü ajanlar kullanırken gözlerinizi korumalısınız. Bu ajanlar yanlışlıkla göz ile temas ederse gözünüzü vakit geçirmeden bol su ile yıkamalısınız.
Çocuğunuza gözlerini yaralayabilecek bir oyuncak vermekten kaçınmalısınız. Çocuğunuz büyük olsa da yaylı, ateşli veya sivri oyuncaklar gözlerine zarar verebilir.
Lens kullanıyorsanız, günlük rutin temizleme ve bakımını dikkatlice yapmalısınız. Gözlerinizi dinlendirmek için zaman zaman gözlük kullanabilirsiniz. Tavsiye edilenden daha uzun süre kontak lens takmamalısınız.

Yorum yapın