Anasayfa » SAĞLIK » Göz Kapağı Şişliği Hakkında Bilgiler

Göz Kapağı Şişliği Hakkında Bilgiler

Göz Kapağı Şişliği, Göz Kapağı Şişliği nedir, Göz Kapağı Şişliği hakkında bilgiler, Göz Kapağı Şişliği özellikler, Göz Kapağı Şişliği belirtileri, Göz Kapağı Şişliği nedenleri, Göz Kapağı Şişliği tedavisi, Göz Kapağı Şişliği ölümcül mü

Uzman yazarlarımız tarafından araştırılıp hazırlanan ve siz değerli okurlarımız için hazırladığımız konulardan bahsedelim bugün sizlere. Bugün sizlere dünyada bulunan ve ender rastlanan ve bu hastalığa yakalanan kişilerde ölüme kadar gidebilecek hastalık türleri hakkında bilgiler vereceğiz. Öncelikle Dünyada ve ülkemizde görülen hastalıklardan bahsedeceğiz. Sevgili okurlar bugün sizlere Göz Kapağı Şişliği hakkında bilgiler verip sizleri bilgilendirmeyi hedeflemekteyiz. Göz Kapağı Şişliği yazımız siz değerli okurlarımız için umarım faydalı bir yazı olurPeki Göz Kapağı Şişliği ? Göz Kapağı Şişliği nedenleri nelerdir ?, Göz Kapağı Şişliği belirtileri nelerdir ?, Göz Kapağı Şişliği tedavisi nedir ? şeklinde’ki bütün sorularınızın cevabı bu yazımızda.

Göz Kapağı Şişliği

Göz Kapağı Şişliği Nedir

Göz kapağı şişmesinin nedenleri ve tedavisi hakkında bilmek istediğiniz her şey haberimizde… Ağrılı veya ağrısız olarak, gözün hem alt hem de üst kapağını etkileyebilen ve gözü saran bağ dokularda iltihap (enflamasyon) veya aşırı sıvı (ödem) olduğunda ortaya çıkar. Göz kapağı şişmesi en sık alerjiye bağlı gelişir.

Göz Kapağı Şişliği Hakkında Bilgiler

Şişmiş bir göz kapağı, gözü çevreleyen bağ dokularında iltihaplanma veya aşırı sıvı (ödem) olduğunda oluşur. Şişmiş göz kapakları, ağrılı veya ağrısız olabilir ve hem üst hem de alt göz kapaklarını etkiler. Göz kapaklarının şişmesinin, göz enfeksiyonları, göz yaralanmaları veya travma veya genellikle alerji dahil olmak üzere sayısız nedeni vardır. Semptomlarınız devam ederse, kötüleşirse veya değişirse, bir göz doktoruna ayrıntılı bir göz muayenesi için gitmeyin sakın ihmal etmeyin. Ağrılı veya ağrısız olarak, gözün hem alt hem de üst kapağını etkileyebilen ve gözü saran bağ dokularda iltihap (enflamasyon) veya aşırı sıvı (ödem) olduğunda ortaya çıkar.

Göz Kapağı Şişliği

Göz Kapağı Şişliği Nedenleri Nelerdir ?

Alerji

Göz kapağı şişmesi en sık alerjiye bağlı gelişir. Hem göz kapağının kendisinden kaynaklı lokal alerjilerde hem de sistemik alerjik reaksiyonda(anaflaksi) göz kapağı şişmesi görülür. Alerji nedenli göz kapağı şişliklerinde genellikle ağrı görülmezken, gözde kaşıntı hemen her zaman eşlik eder. Soluk şişmiş bir göz kapağı vardır. Gözlerde şişkinliğe ve göz altı şişmesine sebep olan alerjenler ise, polen, toz, hayvan kılı, tüyü, bazı göz damlaları, makyaj malzemeleri ve kontakt lenslerden oluşmaktadır.

Göz kapağı iltihabı

Virüsler veya bakteriler sebebiyle oluşan birçok enfeksiyon vardır. Göz kapağı şişmesi ile birlikte gözde kaşıntı, yanma, kızarıklık gibi belirtiler görülür. Kirpiklerin tutulumu ve gözde çapaklanma görülebilir.

Arpacık

Göz kapağının kenarlarında şişkin ve kırmızımsı bir yumru olarak kendini belli eder. Arpacık bakteriyel enfeksiyon veya meybomiyan bezindeki enflamasyon (iltihaplanma) nedeniyle oluşabilir. Bu yağ üreten bez tıkandığında, gözde şişme ortaya çıkar. Bu iltihabi şişlik bazen dışarı akabilir. Dokunmakla ağrılıdır ve bazen ileri derecede rahatsızlık verir (göz kapağı hareketi ile ağrı artabilir).

Göz Kapağı Şişliği Belirtileri Nelerdir ?

  • Kronik böbrek yetmezliği
  • Kalp yetersizliği
  • Karaciğer yetersizliği

Hipertiroidi (zehirli guatr) ; graves hastalığında göz kapağı şişliği ve gözün dışarı doğru itilmiş görüntüsü olabilir.
Hipotiroidi; tiroid hormonlarının yetersizliği ile seyreden bu durumda göz kapağı şişliği görülebilir.

Göz Kapağı Şişliği

Göz Kapağı Şişliği Tedavisi Nedir ?

Gözünüze sıcağa yakın bir pamuk ile tampon yapın. Pamuğu sıcağa yakın bir suya batırın ve suyunu sıkın. Daha sonra hasta olan gözün üzerine bu pamuğu koyun ve en az 15 dakika bu şekilde bekleyin. Gün içinde en az3-5 defa yapabilirsiniz. Bu gözdeki enfeksiyonun bir yerden kendini sızdırmasını sağlaması için yapılır ve şişlik kendiliğinden iner.

Yorum yapın