Anasayfa » HAYVANLAR ALEMİ » Gri Başlı Kiraz Kuşu Hakkında Bilgiler

Gri Başlı Kiraz Kuşu Hakkında Bilgiler

Gri Başlı Kiraz Kuşu, Gri Başlı Kiraz Kuşu nedir, Gri Başlı Kiraz Kuşu özellikleri, Gri Başlı Kiraz Kuşu hakkında bilgiler, Gri Başlı Kiraz Kuşu bakımı, Gri Başlı Kiraz Kuşu beslenmesi, Gri Başlı Kiraz Kuşu yaşam alanları

Sevgili okurlar, bugün sizlere hayvanlar alemi hakkında bilgiler vereceğiz. Öncelikle Dünya ve ülkemizi bazalırsak Dünya’da bulunan ve yaşayan hayvanları ele alalım. Kısaca Gri Başlı Kiraz Kuşu hakkında bahsetmek gerekirse; Gri Başlı Kiraz Kuşu, her yaştan kesimin göremeyeceği ve ülkemizde’de bulunmayan cins bir kuş türüdür.


Gri Başlı Kiraz Kuşu Nedir

Gri başlı kiraz kuşu, kiraz kuşugiller familyasına ait bir ötücü kuş türü. Günümüzde bazı araştırmacılar tarafından ispinozgiller familyasında sınıflandırılmışdır. Ayrıca gri başlı çinte olarak da adlandırılır.

Gri Başlı Kiraz Kuşu Hakkında Bilgiler

Gri başlı kiraz kuşu (Emberiza striolata), kiraz kuşugiller (Emberizidae) familyasına ait bir ötücü kuş türü. Günümüzde bazı araştırmacılar tarafından ispinozgiller familyasında sınıflandırılmışdır. Ayrıca gri başlı çinte olarak da adlandırılır. Eskiden Emberiza striolata sahari olarak alt tür düzeyinde kabul edilen bu kuş yakın zamanda Ev kiraz kuşu olarak adlandırılmıştır. Kuzey Hindistan, Çin ve Avrupa’nın bir çok ağaç gölgelerinde ve çalılıklarında yaşarlar. Genellikle orman alanlarını tercih ederler.

Gri Başlı Kiraz Kuşu Özellikleri

Kuş, 17 cm boyunda ve bataklık kiraz kuşuna göre daha uzun kuyrukludur. Erkekler parlak sarı alt kısımlara ve kestane rengi üst kısımlara ve siyah bir başlığa sahiptirler. Dişilerde sırt gri-kahve ve baş grimsidir, renkler erkeklerden daha solgungur. Genç bireyler benzer özelliktedir, yavruları kızıl başlı kiraz kuşundan ayırmak zordur. Kara başlı kiraz kuşu, açık arazlerde ve ekili alanlarda görülür. Çalı ya da ağaç içlerine yaptığı yuvasına 4 ila 6 yumurta bırakır. Kuşların doğal yiyeceği, tohumlar, yavruları beslerken böceklerle birlikte tohumlardır.
Güneydoğu Avrupa’dan, İran’ın doğusuna kadar olan alanlarda görülür. Kışın göçleri sırasında Hindistan’a giderler. Avrupa’nın batısında bulunmaları nadir ama düzenlidir.

Gri Başlı Kiraz Kuşu Yaşam Alanları

Kuşların kuluçka süresi 14 gün sürer ve genellikle 3 yumurta yumurtlarlar. Tür, insan elinin değmediği uzak vadilerde, genellikle akarsulara yakın olarak bulunur. Yuvası yerdedir ve 2-4 yumurtayla birlikte bulunur.[4] Doğal yiyecekleri tohumlar, yavruları beslerken ise, tohumlarla birlikte böceklerdir.

Gri Başlı Kiraz Kuşu Üremesi

Kuşların kuluçka süresi 14 gün sürer ve koşullar 3 yumurta yumurtlarlar. Yuvası yerdedir ve 2-4 yumurtayla birlikte bulunur.

Gri Başlı Kiraz Kuşu Beslenmesi

Doğal yiyecekleri tohumlar , yavruları beslerken ise, tohumlarla birlikte böceklerdir .

Yorum yapın