Anasayfa » SAĞLIK » Hematidrosis (Kan Ağlama) Sendromu Hakkında Bilgiler

Hematidrosis (Kan Ağlama) Sendromu Hakkında Bilgiler

Hematidrosis Sendromu, Hematidrosis Sendromu nedir, Hematidrosis Sendromu hakkında bilgiler, Hematidrosis Sendromu özellikleri, Hematidrosis Sendromu tedavisi, Hematidrosis Sendromu belirtileri, Hematidrosis Sendromu ölümcül mü

Sevgili okurlar, bugün sizlere dünyada bulunan ve ender rastlanan ve bu hastalığa yakalanan kişilerde ölüme kadar gidebilecek hastalık türleri hakkında bilgiler vereceğiz. Öncelikle Dünyada ve ülkemizde görülen hastalıklardan bahsedeceğiz. Sevgili okurlar bugün sizlere Mikropsi Sendromu hakkında bilgiler verip sizleri bilgilendirmeyi hedeflemekteyiz. Hematidrosis Sendromu ile alakalı yazımız siz değerli okurlarımız için umarım faydalı bir yazı olur.

Hematidrosis Sendromu Hakkında Bilgiler

 

Hematidrosis Sendromu Nedir

Halk arasında kan ağlama olarak nitelendirilen Hematidrosis, ender görülen rahatsızlıklardan bir tanesidir. Hematidrosis’in ortaya çıkmasındaki sebepler nelerdir? Hematidrosis, korku, aşırı stres ve duygusal durumlarda ortaya çıkabilen bir durumdur.

Hematidrosis Sendromu Hakkında Bilgiler

10 milyonda bir görülen “hematohidrosis” hastalığı şoke edici olmasına rağmen acı vermiyor. İnsan vücudu karşılaştığı farklı durumlara karşı farklı tepkiler verir. Bu tepkilerden biriside vücuttaki en küçük damarlarımız olan kılcal damarların çatlamasıdır. Kılcal damarlar çatladığında vücut sıvılarının dışarı atıldığı yerlerden,vücut sıvısıyla beraber kanda atılır. Atılan kan eğer göz sıvılarının atıldığı yerden dışarı çıkarsa, hasta kan ağlamış gibi görünür. İşte hastalık adını tam da buradan alıyor. Ancak hastalığın henüz mevcut bir tedavisi yok.

Hematidrosis Sendromu Belirtileri

Kanama, küçük kan damarları yırtıldığında ortaya çıkar . Ter bezlerinin yakınında ve mukoza zarında olanlar da dahil olmak üzere bazı kan damarları cildin yüzeyine daha yakındır. Bu onları kırılma ihtimalini artırır. Ayrıca hematidrozun neden burun, alın ve ter bezlerinin veya mukoza zarlarının yakınında bulunan vücudun diğer bölgelerinde daha yaygın olduğunu açıklar. Fiziksel ve psikolojik streslerin duruma neden olduğundan şüphelenilir. Bu teori, dini figürlerle ilgili raporların neden genellikle kanlı ter hikayelerini vurguladığını açıklayabilir. Örneğin İncil mitolojisinde İsa çarmıha gerilmesini ve ölümünü beklerken dua ederken kanı terletiyor. Bu görünüşte mucizevi olay, kan damarlarının yırtılmasına neden olan yoğun stresden biraz daha fazla olabilir.

Hematidrosis Sendromu Tedavisi Nedir

Hematidrosis, bazen kendi kendine geçebildiği gibi tedavi gerektiren durumlarda ortaya çıkabilmektedir. Vücut üzerinde etkisi ise şiddetli anksiyete ve ter kaybından orta çıkan dehidratasyon zayıflığıdır.

Hematidrosis Sendromu Hakkında Bilgiler

Hematidrosis Sendromu Ölümcül Mü ?

Doktorlar, hematidrozu neyin tetiklediğini tam olarak bilmiyorlar, kısmen çok nadir. Vücudunuzun “dövüş ya da kaç” tepkisi ile ilgili olabileceğini düşünüyorlar. Derideki küçük kan damarları açılır. İçlerindeki kan ter bezlerinden sıkılabilir veya cildinizin yapısı içinde olağandışı küçük cepler olabilir. Bunlar kanı toplayabilir ve foliküllere ( saçın büyüdüğü yerde) veya cildin yüzeyine sızmasına izin verebilir .

Yorum yapın