Anasayfa » SAĞLIK » Kabakulak Vücutta Nasıl Görünür ?

Kabakulak Vücutta Nasıl Görünür ?

Kabakulak, Kabakulak nedir, Kabakulak hakkında bilgiler, Kabakulak özellikleri, Kabakulak belirtileri, Kabakulak nedenleri, Kabakulak tedavisi, Kabakulak vücutta nasıl görünür

Uzman yazarlarımız tarafından araştırılıp hazırlanan ve siz değerli okurlarımız için hazırladığımız konulardan bahsedelim. Bugün sizlere dünyada bulunan hastalıklardan ve hastalık türleri hakkında bilgiler vereceğiz ve bu hastalıkların insan vücutlarının hangi bölgelerinde ortaya çıktıklarını resimlerle’de göstereceğiz. Öncelikle Dünyada ve ülkemizde görülen hastalıklardan bahsedelim. Sevgili okurlar bugün sizlere Kabakulak hakkında bilgiler verip sizleri bilgilendirmeyi hedeflemekteyiz. Kabakulak hakkında ki yazımız siz değerli okurlarımız için  faydalı bir yazı olacağının görüşündeyiz. Peki Kabakulak Nedir ? Kabakulak nelerdir ?, Kabakulak belirtileri nelerdir ? Kabakulak tedavisi nedir ? Kabakulak vücudun hangi bölgelerinde görünür ? şeklinde’ki bütün sorularınızın cevabı bu yazımızda.

Kabakulak

Kabakulak Nedir ?

Kabakulak; virüslerin neden olduğu, yüksek derecede bulaşıcı bir çocukluk çağı hastalığıdır. Hastalık, öncelikle parotis bezleri olarak adlandırılan büyük tükürük bezlerinde iltihaba ve şişliğe neden olur. Parotis bezindeki şişlik; ağrı, hassasiyet ve yutma güçlüğü gibi şikâyetlere yol açabilir. Parotis dışında yüzde, iki çift tükürük bezi daha bulunur. Bu diğer bezlerin kabakulaktan etkilenme sıklığı daha düşüktür. Kabakulak geçiren bireyler ikinci kez hastalığa yakalanmaz; çünkü vücudun virüsle bir kez karşılaşması kişiyi tekrar virüs bulaşmasına karşı korur. Kabakulak, özellikle kulakların yakınında bulunan ve parotis adı verilen, en büyük tükürük bezlerini etkileyen viral bir enfeksiyondur. Hastalık, yüzün her iki tarafında konumlanmış bu bezlerin birinde veya her ikisinde şişmeye neden olabilir. Adını bu tükürük bezinin kulağa yakın ve şiş olmasından alır. Kabakulak hastalığı sırasında yaklaşık %70 oranında parotis bezi tutulumu olurken, değişen sıklıkta diğer bezler ve sinirsel yapılar da etkilenebilir. Bazen kabakulak virüsü testis, yumurtalık, pankreas veya meninks (beyni ve omuriliği çevreleyen zar) iltihaplanmasına da neden olabilir. Kabakulak için antiviral etkili bir tedavi seçeneği yoktur. Tedavi sadece belirtileri hafifletmek ve kontrol altına almak için yapılır.

Kabakulak Vücutta Nasıl Görünür ?

Kabakulak
Kabakulak

Yorum yapın