Anasayfa » SAĞLIK » Kadınlarda Kıl Batması Nasıl Olur, Kadınlarda Kıl Batması Nasıl Tedavi Edilir?

Kadınlarda Kıl Batması Nasıl Olur, Kadınlarda Kıl Batması Nasıl Tedavi Edilir?

kadınlarda kıl batması, kadınlarda kıl batması nedir, kadınlarda kıl batması tedavisi, kıl batması belirtileri, kıl batması nasıl geçer, 2021 kıl batması, 2020 kıl batması, kıl batması sebepleri nedir, kıl batması hakkında bilgiler, kıl batması nasıl önlenir, kıl batması nasıl çıkarılır

Sevgili okurlar; hemen hemen herkesin başına gelebileceği, bu durumu yaşayabileceği bir sorun olan kadınlarda kıl batması sorunu hakkında sizlere yardımcı olabilecek bilgiler vereceğiz. Kadınlarda kıl batması nedir, bu sorun nasıl çözülür, kadınlarda kıl batması belirtileri nelerdir, kadınlarda kıl batması tedavisi nasıl yapılır, kıl batması sebepleri nelerdir? Bu ve bu gibi sorularınızın hepsi ve daha fazlası yazımızda.

Kadınlarda Kıl Batması Belirtileri Nelerdir?

Kadınlarda Kıl Batması Nedir?

Kıl batması, vücutta alınan kılların çıkma aşamasında çıkamaması ve deri altında kalarak oluşum gösterdiği bölgede iltihap oluşturmasıdır. Kıl batması her zaman iltihap oluşumuna sebep olmadan kendiliğinden de düzelebilip, deri altından çıkabilir.

Hem kadınların hem de erkeklerin sıkça dert yandığı kıl batması rahatsızlığı çoğunlukla yapılan yanlış kıl alma uygulamaları sebebiyle ortaya çıkabilmektedir. Özellikle ağda, jilet, elektrikli epilasyon uygulamalarının sonucunda bu rahatsızlık ile karşılaşılabilir. Kadınların, kıl batması oluşumundan özellikle pürüzsüz görünümü bozması sebebiyle daha çok dert yandıkları gözlemleniyor.

Kadınlarda Kıl Batması Nasıl Olur?

  • Kılların cilt üzerinde oluşmuş haldeki bariyerleri aşamayıp dışarı doğru uzaması yerine içeri doğru uzaması,
  • Ölü deri hücrelerinin temizlenmemesi ve deri altında kalarak birikinti yapması,
  • Çıkacak olan kılın yapısı, bu yapının kalın ve kıvırcık olması,
  • Tıraş bıçağı kullanımı (normal – standart ya da elektrikli tıraş bıçağı),
  • Kıllara cımbız ile müdahale edilmesi,
  • Tıraşlama esnasında herhangi bir madde kullanmadan kuru tıraşlama yapılması,
  • Tıraşlama esnasında derinin çektirilmek sureti ile gerdirilmesi durumlarına bağlı olarak oluşum gösterir.

Kadınlarda Kıl Batması Belirtileri Nelerdir?

Kadınlarda Kıl Batması Belirtileri Nelerdir?

Kıl batması hastalığının olabilmesi için deri altında bir kist olması ve bu kistin deri artıklarıyla dolması ve bu artıkları dışarı atamadığı için şişip iltihaplanmasıyla meydana gelir.

Genellikle kalça arasında meydana gelen kıl batması basit bir sivilce veya lezyon gibi görülebilir. Fakat bölgede çok fazla kıl birikmesiyle birlikte apse ile birlikte ağrılı bir süreç meydana gelebilir. Kıl batması belirtileri arasında;

  • Akıntı
  • Ağrı
  • Kaşıntı
  • Yanma hissi görülür.
  • Kıl dönmesi daha çok kalça arasındaki bölgede gözlemlense de koltuk altı, göbek veya kasıkta da
  • meydana gelebilir.

Kadınlarda Kıl Batması Nasıl Önlenir?

Batıkların oluşum nedenlerinden bir tanesi de tüylerin uzamasını engelleyen ölü deri hücreleridir. Bu nedenle özellikle duştan önce düzenli bir şekilde peeling yapmak ölü deri hücrelerini ortadan kaldırır ve cildin daha pürüzsüz olmasına yardımcı olur. Bir hafta peeling krem ve eldivenleriyle bakım yapabilir, diğer hafta ise kuru kese yöntemini kullanabilirsiniz.

Tıraş bıçağı ile istenmeyen tüylerden kurtulmak tüm dünyada yaygın olarak tercih edilen bir yöntemdir. Ancak kuru bir şekilde cildi tıraş etmek hem tahriş olmasına hem de batık riskinin artmasına neden olur. Bu nedenle tıraş edilecek bölge sabun, duş jeli ya da tıraş losyonu gibi ürünlerle ilk adımda mutlaka ıslatılmalıdır.

Ardından ise tıraş bıçağının paslı olmamasına ve tüylerin çıkma yönüne dikkat edilmemelidir.
Eğer kılları kökünden almak istiyorsanız ve ağdayı tercih edecekseniz biraz daha dikkatli olmanız gerekiyor. Vücudunuzdaki tüyler çok uzadığında ağda sırasında kırılır ve batıklar oluşur bu nedenle kılların çok uzamasını beklemeden ağda işlemi yapılmalıdır.

Kadınlarda Kıl Batması Belirtileri Nelerdir?

Kadınlarda Kıl Batması Nasıl Geçer?

Bu zamana kadar kullandığınız tüy alma yöntemleri, cildinizde tahrişe, sivilceye ve kaşıntıya neden olan batık kıllarla tanışmanıza neden olmuş olabilir. Cildinize zarar vermeden bu sorundan kurtulmak için cildinize peeling yaparak cilt altında büyüyen kılların zamanla deri yüzeyinden dışarı çıkmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca bu sorun, cildinizde sivilce ve tahrişe neden olduysa koltuk altı, bikini bölgesi ve bacaklardaki batıklar için krem kullanarak enfeksiyon oluşumunu giderebilirsiniz. Deri altında kalan kılı cımbız yardımıyla almak ise acı verici olabilir ve cildinizi tahriş edebilir. İstenmeyen tüylerinizden kurtulmanın sonucu neden batıklar ve tahriş olsun ki! Tüm bu cilt problemlerinden doğal olarak korunmanızı sağlar.

Kadınlarda Kıl Batması Tedavisi

Batıklar; kıllar kıvrılıp derinin içine doğru uzadığında ya da ölü deri kıl köklerini tıkayıp kılların yana doğru uzamasına sebep olduğunda oluşur. Batıklar genelde kaşıntı yapar ve biraz da acı verici olabilir. Cildinde küçük kırmızı noktalar şeklinde görünürler ve yaklaşık olarak bir sivilce büyüklüğünde olup enfeksiyon kapabilirler. Batıklar genelde kendiliğinden geçer.

Kadınlarda Kıl Batması Belirtileri Nelerdir?

Eğer cildindeki batık uzun süredir geçmediyse peeling ya da sıcak kompres uygulayarak onu yumuşatmaya çalış ve daha sonra kılı steril bir cımbızla çekip al. Oysa cilt bakımınızı düzenli olarak yaparak ve tüy almak için kullandığınızın ürünlerin kalitesine özen göstererek batık kıl sorununu hayatınızdan tamamen çıkarabilirsiniz.

 Diğer Sağlık Konularına Buradan Ulaşabilirsiniz;

Yorum yapın