Anasayfa » SAĞLIK » Kalamidya Enfeksiyonu Hakkında Bilgiler

Kalamidya Enfeksiyonu Hakkında Bilgiler

Kalamidya Enfeksiyonu, Kalamidya Enfeksiyonu nedir, Kalamidya Enfeksiyonu hakkında bilgiler, Kalamidya Enfeksiyonu özellikler, Kalamidya Enfeksiyonu tedavisi, Kalamidya Enfeksiyonu belirtileri, Kalamidya Enfeksiyonu nasıl bulaşır, Kalamidya Enfeksiyonu ölümcül mü

Sevgili okurlar, bugün sizlere dünyada bulunan ve ender rastlanan ve bu hastalığa yakalanan kişilerde ölüme kadar gidebilecek hastalık türleri hakkında bilgiler vereceğiz. Öncelikle Dünyada ve ülkemizde görülen hastalıklardan bahsedeceğiz. Sevgili okurlar bugün sizlere Kalamidya Enfeksiyonu hakkında bilgiler verip sizleri bilgilendirmeyi hedeflemekteyiz. Kalamidya Enfeksiyonu ile alakalı yazımız siz değerli okurlarımız için umarım faydalı bir yazı olur.

Kalamidya Hastalığı Hakkında Bilgiler

Kalamidya Enfeksiyonu Nedir

Klamidya cinsel yolla bulaşan ve sık görülen bakteriyel bir enfeksiyon hastalığıdır. Chlamydia trachomatis adlı bakterinin neden olduğu klamidya, uzman bir doktor tarafından tedavi edilmesi gereken ciddi bir rahatsızlıktır. … Klamidya enfeksiyonu özellikle genç nüfus arasında sıklıkla gözlenir.

Kalamidya Enfeksiyonu Hakkında Bilgiler

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar arasında en sık rastlananlardan biri olan klamidya, sinsi seyirli ama tedavi edilmediği takdirde ciddi sonuçlar doğurabilen bir hastalıktır. Çok aktif belirti vermeyen klamidyanın ilerleyen safhalarda ciddi problemlere neden olmaması için gerekli tetkiklerin düzenli yapılması önem taşır. Klamidya enfeksiyonu “chlamydia trachomatis” adı verilen bakterinin sorumlu olduğu cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyondur. Bu bakteri serviks, üretra ve rektumda bulunur. Nadir olmakla beraber klamidya boğaz ve göz dâhil olmak üzere vücudun diğer bölümlerini de etkileyebilir.

Kalamidya Enfeksiyonu Belirtileri Nedir ?

Klamidya belirtileri kadınlarda ve erkeklerde farklı şekilde gözlenir. Bu belirtiler şu şekilde sıralanabilir:

Klamidyanın kadınlardaki belirtileri;

  • Yoğun miktarda ve kötü kokulu olabilen vajinal akıntı,
  • Adet zamanları arasında görülen kanamalar,
  • Ağrılı adet kanamaları,
  • Cinsel ilişki sırasında ağrı,
  • Vajina etrafındaki bölgede kaşıntı ya da yanma,
  • İdrar yaparken ağrı şeklinde görülebilir

Klamidyanın erkeklerdeki belirtileri;

  • Penis ucundan az miktarda berrak veya bulanık akıntı gelmesi,
  • Ağrılı idrara çıkma,
  • Penis ucunun çevresinde yanma ve kaşıntı,
  • Testis çevresinde ağrı ve şişlik olarak sıralanabilir.

Kalamidya Enfeksiyonu Nasıl Bulaşır ?

Klamidya enfeksiyonu cinsel ilişki ile penis, vajina, ağız veya anal yolla bulaşır. Klamidya enfeksiyonunun bulaşması için illa enfekte kişinin boşalması gerekmez. Boşalma olmayan cinsel ilişki ile de Klamidya enfeksiyonu bulaşabilir. Anal veya vajinal Klamidya enfeksiyonu olan gebelerin çocuklarına doğum sırasında enfeksiyon bulaşabilir. Yeni doğan bebekte göz ve akciğer enfeksiyonuna neden olabilir.

Kalamidya Hastalığı Hakkında Bilgiler

Kalamidya Enfeksiyonu Tedavisi

Enfeksiyon tanısı konduktan sonra standart tedavi protokolleri ile tedavisi basit ve etkilidir. Klamidya ile gonore (bel soğuklu) genelde bir arada bulunduğundan bu hastalıklardan biri teşhis edildiğinde diğerine yönelik tetkik ve tedaviler de mutlaka yapılmalıdır. Antibiyotikler enfeksiyonu tedavi edebilir ancak ortaya çıkan hasarı onaramazlar. Tekrarlayan klamidya enfeksiyonları nadir değildir. Bu nedenle eş tedavisi önemlidir. Hastanın son 6 ay içindeki cinsel partnerleri de sorgulanıp ilgili testler yapılmalı ve ihtiyaç durumunda tedaviye alınmalıdır. Ayrıca tekrarlayan enfeksiyonlar kalıcı hasar riskini arttırmaktadır. Tedavi süresince cinsel ilişkiden kaçınmak gerekir.

Yorum yapın