Anasayfa » HAYVANLAR ALEMİ » Kara Toygar Kuşları Hakkında Bilgiler

Kara Toygar Kuşları Hakkında Bilgiler

Kara Toygar Kuşları, Kara Toygar Kuşları nedir, Kara Toygar Kuşları hakkında bilgiler, Kara Toygar Kuşları özellikleri, Kara Toygar Kuşları bakımı, Kara Toygar Kuşları beslenmesi, Kara Toygar Kuşları yaşam alanları

Sevgili okurlar, bugün sizlere hayvanlar alemi hakkında bilgiler vereceğiz. Öncelikle Dünya ve ülkemizi bazalırsak Dünya’da bulunan ve yaşayan hayvanları ele alalım. Kısaca Kara Toygar Kuşları hakkında bahsetmek gerekirse; Kara Toygar Kuşları, her yaştan kesimin göremeyeceği ve ülkemizde’de nadir bulunan cins bir kuş türüdür.

Kara Toygar Kuşları Nedir

Kara toygar (Melanocorypha yeltoniensis), toygargiller familyasına ait bir kuş türü.

Kara Toygar Kuşları Hakkında Bilgiler

Geniş ve güçlü olan bu toygar, iri gagalı, toygarların en büyüğüdür. Erişkinin üreme giysisi siyahtır, arkaya doğru yer yer soluk tüy saçakları vardır. Erişkin erkek başka türlerle karıştırılmaz, tamamen siyahtır, kenarlarda solgun bölümler olabilir, gaga pembe veya turuncu olabilir. Sonbahar ve kışın tüyleri yenilenince tüylerin krem rengi uçları siyahı gölgeler. Sarı gagası giysisinin yanında parlar.

Kara Toygar Kuşları Özellikleri

Boyları 18-20.5 cm’dir. Gagaları sarımsı veya pembedir. Dişinin bacakları ve kanat altları siyahtır. Açık stepler, çoğunlukla su yakınında görülürler. Tohumlar ve böceklerle beslenirler. Yere yaptıkları yuvalarına 4-5 yumurta bırakırlar. Kışın toplu halde yaşarlar.

Kara Toygar Kuşları Yaşam Alanları

Güneydoğu Rusya ve Kazakistan’da dağılım gösterirler. Açık alanlarda, sulak arazilerin yanında bulunan kuşlardır. Türkiye, Lübnan ve İsrail’de rastlantısal konuktur. Güneydoğu Rusya ve Kazakistan’da yaşar ve ürer. Yarı göçmen bir kuştur. Üreme alanı kuzeybatıdan güneydoğuya uzar ve kışları Rusya ve komşu ülkelere, Karadeniz’e ve güney Ukrayna kıyılarına kadar gelir. İran’ın kuzeyinde çok düzensiz, ara sıra kış ziyaretçisi olabilir.

Kara Toygar Kuşları Beslenmesi

Tohum, dane, salyangoz ve böceklerle beslenir.

Yorum yapın