Anasayfa » HAYVANLAR ALEMİ » Karaboğazlı Ötleğen Kuşları Hakkında Bilgiler

Karaboğazlı Ötleğen Kuşları Hakkında Bilgiler

Karaboğazlı Ötleğen Kuşları, Karaboğazlı Ötleğen Kuşları nedir, Karaboğazlı Ötleğen Kuşları hakkında bilgiler, Karaboğazlı Ötleğen Kuşları bakımı, Karaboğazlı Ötleğen Kuşları beslenmesi, Karaboğazlı Ötleğen Kuşları yaşam alanları

Sevgili okurlar, bugün sizlere hayvanlar alemi hakkında bilgiler vereceğiz. Öncelikle Dünya ve ülkemizi bazalırsak Dünya’da bulunan ve yaşayan hayvanları ele alalım. Kısaca Karaboğazlı Ötleğen Kuşları hakkında bahsetmek gerekirse; Karaboğazlı Ötleğen Kuşları, her yaştan kesimin göremeyeceği ve ülkemizde’de nadir bulunan cins bir kuş türüdür.


Karaboğazlı Ötleğen Kuşları Nedir

Karaboğazlı ötleğen, ötleğengiller familyasından bir ötleğen türüdür.

Karaboğazlı Ötleğen Kuşları Hakkında Bilgiler

Erkekleri, kapkara kafası ve boğazını düzgünce ayıran net beyaz ve düzgün bıyığıyla rahatça tanınır. Kuyruğu uzun ve siyahtır. Sırtı gri, altı kirli beyaz, böğrü grimsidir. Gözü turuncu veya kestane kızılı; göz halkası turuncu-kahve veya kırmızıdır. Dişi ve gençler de bu karakterleri daha soluk ve sınırlı olarak taşırlar. En azından alınları siyahtır. Bu karakterleri henüz göstermeyen gençler bile maskeli ötleğenden, kanat tüylerinin çoğunda, özellikle tersiyerlerde bulunan gümüşümsü parlak uçlarla ayrılabilir. Kıbrıs ötleğeninden daha büyük gagası, gaga dibinin pembe değil siyah olması, daha kontrastlı siyah kuyruğu ve kuyrukaltı tüylerinde çizgilenme olmamasıyla ayrılır.

Karaboğazlı Ötleğen Kuşları Özellikleri

Boyları 12.5-13.5 cm kadardır. Erkeğin başı ve boğazı siyahtır. Bu iki bölgeyi ayıran beyaz bir çizgi vardır. Gözler kırmızıdır. Dişilerde boğaz soluk renkte olup, baş siyahtan çok gridir. Arkalarında gri üzerine kahverengi bir iz vardır. Bu küçük ötücü kuşlar kalın dikenli fundalarda bulunur. Çalılıklar üzerine yaptıkları yuvalarına 4-6 yumurta bırakırlar. Böcekçil kuşlardandırlar.

Karaboğazlı Ötleğen Kuşları Yaşam Alanları

Türkiye, Yunanistan ve komşu adalarda yavrularlar. Göçmendirler, kuzey doğu Afrika’da kışı geçirirler. Yaz göçmeni tipik bir maki ötleğenidir. Ege ve Akdeniz bölgelerindeki maki alanlarda yaygındır. Genelde sık bitki örtüsünün içinde saklanır, nadiren görünür. Çalılık eğimli ve taşlık arazilerde ürer. Sıklıkla makiliklerde dolaşır. Giritte 1500m. yüksekliğe kadar bulunmasına rağmen genelde az rakımlı ve ılıman zonda daha sıktır.

Karaboğazlı Ötleğen Kuşları Beslenmesi

Böceklerle beslenir. Beslenirken sıklıkla yoğun çalılıkların veya dalların içine atlar.

Yorum yapın