Anasayfa » HAYVANLAR ALEMİ » Kariyama Kuşları Hakkında Bilgiler

Kariyama Kuşları Hakkında Bilgiler

Kariyama Kuşları, Kariyama Kuşları nedir, Kariyama Kuşları hakkında bilgiler, Kariyama Kuşlarının özellikleri, Kariyama Kuşlarının beslenmesi, Kariyama Kuşlarının bakımı, Kariyama Kuşlarının yaşam alanları

Sevgili okurlar, bugün sizlere hayvanlar alemi hakkında bilgiler vereceğiz. Öncelikle Dünya ve ülkemizi bazalırsak Dünya’da bulunan ve yaşayan hayvanları ele alalım. Kısaca Kariyama Kuşları hakkında bahsetmek gerekirse; Kariyama Kuşları, her yaştan kesimin göremeyeceği ülkemizde bulunmayan cins bir kuş türüdür.


Kariyama Kuşları Nedir

Diziler, aynı zamanda Cariamae siparişinin hayatta kalan tek soyu olan küçük kuş ailesi Cariamidae’nin tek yaşayan üyeleridir. Bir zamanlar vinçlerle ilgili olduğuna inanıldığı zaman, onlar soyulmuş Phorusrhacidae’nin yanı sıra şahinlerin, papağanların ve yolcuların yanına yerleştirilmişlerdir.

Kariyama Kuşları Hakkında Bilgiler

Kariyama (Cariama), Gruiformes takımının, Cariamidae familyasını oluşturan ve Güney Ameri­ka’nın orta kesiminin güneyindeki çayırlık alanlarda yaşayan iki kuş türünün ortak adı. Tepelikli kariyamanın (Cariama cristata) uzun bir boynu ve uzun bacakları vardır. Omuz yüksekliği 60 cm dolayında, gagası ve bacakları kırmızı, tüyleri üst bölümlerinde kahverengimsi, alt bölümlerinde soluk be­yazdır.

Kariyama Kuşlarının Özellikleri

Gözlerini üstten çevreleyen mavimsi renkte bir deri bulunur. Çayırlık bölgelerde yemlenmesine karşın, yuvasını çalılıklara ya da ağaçlara yapar. Yavrular yumurtadan çıktığında boz renktedir. Kariyama böcek, salyangoz, küçük sürüngenler ve meyvelerle beslenir. Ağaçlık alanlarda yaşayan kara bacaklı kariyamanın (Chunga burmeisteri), tepeliği ve bacakları daha kısa, rengi daha koyudur.

Kariyama Kuşlarının Yaşam Alanları

Kariyama kuşları, kırsal bölgelerde tarlaların ve bahçelerin yakınlarında yaşar. Özellikle yeşillik yerleri severler ve ormanlık alanlarda yaşamayı sevmezler. Eski binalardaki çatlaklara, boşluklara ve kum tepelerindeki deliklere de yuva yaparlar. Genelde ılıman bölgeleri severler.

Yorum yapın