Anasayfa » SAĞLIK » Lenfödem Vücutta Nasıl Görünür ?

Lenfödem Vücutta Nasıl Görünür ?

Lenfödem, Lenfödem nedir, Lenfödem hakkında bilgiler, Lenfödem özellikleri, Lenfödem belirtileri, Lenfödem nedenleri, Lenfödem tedavisi, Lenfödem vücutta nasıl görünür

Uzman yazarlarımız tarafından araştırılıp hazırlanan ve siz değerli okurlarımız için hazırladığımız konulardan bahsedelim. Bugün sizlere dünyada bulunan hastalıklardan ve hastalık türleri hakkında bilgiler vereceğiz ve bu hastalıkların insan vücutlarının hangi bölgelerinde ortaya çıktıklarını resimlerle’de göstereceğiz. Öncelikle Dünyada ve ülkemizde görülen hastalıklardan bahsedelim. Sevgili okurlar bugün sizlere Lenfödem hakkında bilgiler verip sizleri bilgilendirmeyi hedeflemekteyiz. Lenfödem hakkında ki yazımız siz değerli okurlarımız için  faydalı bir yazı olacağının görüşündeyiz. Peki Lenfödem Nedir ? Lenfödem nedenleri nelerdir ?, Lenfödem belirtileri nelerdir ? Lenfödem tedavisi nedir ? Lenfödem vücudun hangi bölgelerinde görünür ? şeklinde’ki bütün sorularınızın cevabı bu yazımızda.

Lenfödem

Lenfödem Nedir ?

Tıbbi adı lenfödem olan ve halk arasında fil hastalığı olarak bilinen durum, son yıllarda görülme sıklığında artış gözlenen hastalıklardan bir tanesidir. Lenfödem nedir sorusunun kısa yanıtı olarak genellikle kol veya bacaklardan birinde, bazen de her ikisinde birden görülebilen şişkinlik ile kendisini belli eden bir durumdur denebilir. Estetik görüntüyü bozması ve günlük yaşamı olumsuz etkilemesi nedeniyle fil hastalığı hastaları sosyal, fizyolojik ve psikolojik anlamda etkileyen bir hastalıktır. Bu nedenle teşhis edildiği andan itibaren tedavi süreci başlatılarak hastalığın yol açtığı şişliklerin ortadan kaldırılması hedeflenir. Tedavinin geciktirilmesi hastalarda daha ciddi komplikasyonların gelişimine zemin hazırlayabilir. Kol ve bacakların şişmesi ile kendini belli eden fil hastalığı (lenfödem), bağışıklık sisteminin bir parçası olan lenf bezlerinde oluşan tıkanmalara bağlı olarak ortaya çıkar. Hücreler arası boşlukları dolduran sıvının miktar olarak dengede kalabilmesi için sürekli olarak süzülmesi ve kan dolaşımına karışması gerekir. Lenf sıvısı olarak adlandırılan bu sıvı lenf sistemi tarafından kontrol edilir.

Lenfödem Vücutta Nasıl Görünür ?

Lenfödem
Lenfödem

Yorum yapın