Anasayfa » SAĞLIK » Nevrasteni Hakkında Bilgiler

Nevrasteni Hakkında Bilgiler

Nevrasteni, Nevrasteni nedir, Nevrasteni hakkında bilgiler, Nevrasteni özellikler, Nevrasteni belirtileri, Nevrasteni tedavisi, Nevrasteni ölümcül mü

Uzman yazarlarımız tarafından araştırılıp hazırlanan ve siz değerli okurlarımız için hazırladığımız konulardan bahsedelim. Bugün sizlere dünyada bulunan hastalıklardan ve hastalık türleri hakkında bilgiler vereceğiz.  Öncelikle Dünyada ve ülkemizde görülen hastalıklardan bahsedelim. Sevgili okurlar bugün sizlere Nevrateni hakkında bilgiler verip sizleri bilgilendirmeyi hedeflemekteyiz. Nevrateni hakkında ki yazımız siz değerli okurlarımız için  faydalı bir yazı olacağının görüşündeyiz. Peki Nevrateni Nedir ? Nevrateni nedenleri nelerdir ?, Nevrateni belirtileri nelerdir ?, Nevrateni tedavisi nedir ? şeklinde’ki bütün sorularınızın cevabı bu yazımızda.

Nevrasteni

Nevrasteni Nedir

Nevrasteni, sinir zafiyeti olarak da bilinir. 1868’de G.M. Beard’ın tanımladığı hastalık tablosu, sinir sistemi fonksiyonunda aşırı çalışma sonucu baş gösteren zayıflık ya da bitkinlik durumu.

Nevrasteni Hakkında Bilgiler

Genellikle baş ağrısı ve sinirlilik gibi semptomlarla, bilinmeyen bir nedenle ortaya çıkan fiziksel ve zihinsel tükenme ile açıklanan bir durumdur. Nevrasteni hala Hong Kong ve Tayvan gibi Doğu ülkelerinde teşhis edilmektedir. Bununla birlikte, batıda, yorgunluğun, kendi başına bir hastalıktan ziyade başka bir bozukluğun bir belirtisi olduğu görülmektedir.

Nevrasteni

Nevrasteni Nedenleri Nelerdir ?

Nevrasteninin nedeni hala bilinmemektedir, ancak çoğu bozuklukta olduğu gibi, belirli predispozan faktörler önemli bir rol oynayabilir, bunlardan başlıcaları kalıtım faktörleri, meslek (yüksek stresli meslekler), yaş (20-55 yaş arası) ve cinsiyet (çoğunlukla erkeklerde görülür) olarak adlandırılabilir.

Nevrasteni Belirtileri Nelerdir ?

  • Göğüs ağrısının eşlik ettiği halsizlik veya yorgunluk
  • Düzensiz olabilen hızlı yoğun kalp atışı (çarpıntı, taşikardi)
  • Soğuk, nemli kadın ve ayaklar
  • Anormal hızlı solunum (hiperventilasyon)
  • Baş dönmesi veya baygınlık
  • Nedensiz terleme
  • Huzursuzluk
  • Soğuk, nemli eller ve ayaklar
Nevrasteni

Nevrasteni Tedavisi Nedir ?

Hastaların iyileşebilmesi için öncelikle yorucu olmayan bir işte çalışmaları gerekir. Ayrıca sürekli istirahat halinde olunmamalıdır. Bu sanılan aksine oldukça zararlıdır. Bunun yanında kişinin organlarında olduğunu düşündüğü hastalıkların olmadığına ikna edilmesi, doktorlarda dolaşması, tetkikler yaptırması önlenmelidir. Tedavide genellikle hafif trankilizanlar ve kas gevşetici ilaçlar kullanılır. Önceden kullanılan diğer ilaçlar ise kesilmelidir. Bunun dışında hastaların ılık duş alması, açık havada dolaşması, günlük sıkıntılardan uzaklaşması, yemeklerinde hazmı zor olan şeyleri yememesi, bahçe işleriyle uğraşması, beden hareketleri yapması ve zihini meşgul edecek şeylerden uzak durması gerekir.

Yorum yapın