Anasayfa » SAĞLIK » Rahim Kisti Hakkında Bilgiler

Rahim Kisti Hakkında Bilgiler

Rahim Kisti, Rahim Kisti nedir, Rahim Kisti hakkında bilgiler, Rahim Kisti özellikler, Rahim Kisti belirtiler, Rahim Kisti nedenleri, Rahim Kisti tedavisi

Uzman yazarlarımız tarafından araştırılıp hazırlanan ve siz değerli okurlarımız için hazırladığımız konulardan bahsedelim. Bugün sizlere dünyada bulunan hastalıklardan ve hastalık türleri hakkında bilgiler vereceğiz.  Öncelikle Dünyada ve ülkemizde görülen hastalıklardan bahsedelim. Sevgili okurlar bugün sizlere Rahim Kisti hakkında bilgiler verip sizleri bilgilendirmeyi hedeflemekteyiz. Rahim Kisti hakkında ki yazımız siz değerli okurlarımız için  faydalı bir yazı olacağının görüşündeyiz. Peki Rahim Kisti Nedir ? Rahim Kisti nedenleri nelerdir ?, Rahim Kisti belirtileri nelerdir ?, Rahim Kisti tedavisi nedir ? şeklinde’ki bütün sorularınızın cevabı bu yazımızda.

Rahim Kisti

Rahim Kisti Nedir

Rahmin her iki yanında alt karnında bulunurlar. Kadınlar östrojen ve progesteron hormonlarının yanı sıra yumurta üreten iki yumurtalığa sahiptir. Bazen, yumurtalık kisti adında yumurtalıkların birinde kist adı verilen sıvı dolu bir kese gelişebilir. Çoğu durumda, kistler ağrısızdır ve semptomlara neden olmaz.

Rahim Kisti Hakkında Bilgiler

Tıp alanında sıklıkla adı duyulan ve birçok hastalığa konu olan kistler; vücudun farklı bölgelerinde oluşabilen iyi veya kötü huylu, içi sıvı, yarı katı veya hava dolu kese benzeri oluşumlardır. Diğer adı tümör olan bu keseler genellikle hastaları korkutsa da birçok durumda iyi huylu (benign) oluşumlardır. Fakat tüm kistlerin kötü huylu olabilme ve kanserleşebilme ihtimali bulunduğu göz önünde bulundurularak buna yönelik araştırmaların yapılması gerekir. Ayrıca kistlerin boyutlarının büyümesine veya vücutta hassas bölgelerde bulunmasına bağlı olarak çeşitli olumsuzluklara yol açması da söz konusu olabilmektedir. Bu nedenle vücudun herhangi bir bölgesinde tespit edilen kistler gerekli araştırmalar yapıldıktan sonra hastada yol açtığı komplikasyonlar da göz önünde bulundurularak gerekli görüldüğü durumlarda cerrahi operasyon yardımıyla alınmalıdır.

Rahim Kisti

Rahim Kisti Nedenleri Nelerdir ?

Yumurtalıklar kadın üreme sisteminin bir parçasıdır. Rahmin her iki yanında alt karnında bulunurlar. Kadınlar östrojen ve progesteron hormonlarının yanı sıra yumurta üreten iki yumurtalığa sahiptir. Bazen, yumurtalık kisti adında yumurtalıkların birinde kist adı verilen sıvı dolu bir kese gelişebilir. Birçok kadın, yaşamları boyunca en az bir kist geliştirir. Çoğu durumda, kistler ağrısızdır ve semptomlara neden olmaz. Makalemizde Rahimde kist nedir neden oluşur nasıl anlaşılır ve nasıl geçer bitkisel tedavisi var mı? gib i sorularınıza cevaplar. bulabilirsiniz.

Rahim Kisti Belirtileri Nelerdir ?

Yaygın görülmeleri nedeniyle kistler, genellikle vücudun herhangi bir yerinde farklı bir nedene yönelik olarak yapılan ultrason ve benzeri tetkikler esnasında tesadüfen tespit edilirler. Yırtılma, enfeksiyon kapma veya aşırı büyüme, hassas bir doku veya sinire baskı yapma, burkulma (torsiyon) gibi durumlar nedeniyle kistler kişilerde birtakım belirtiler vermeye başlayabilir. Kistlerin neden olduğu bu belirtiler kistin türüne göre değişir. Yumurtalıklar ve rahim tabakalarında oluşan kistler üreme hormonlarının kandaki dengesinin bozulması, kısırlık, adet düzensizliği, kanama gibi belirtilere yol açar.

Rahim Kisti

Rahim Kisti Tedavisi Nedir ?

Kistlerde tedavi süreci, kistin hangi organ ve dokuda bulunduğuna ve türüne göre farklılık gösterir. İyi huylu olduğu tespit edilen, büyüme eğiliminde olmayan ve kişide herhangi bir rahatsızlığa yol açmayan kistlerde genellikle düzenli takip önerilir. Belirli bir süre takip edilen ve türüne göre ilaç kullanımı ile desteklenen kist olgularında kendiliğinden iyileşme gözlenebilir. Fakat uzun süre boyunca takip edilmesine rağmen iyileşmeyen, küçülmeyen veya büyüme eğiliminde olan, kanser şüphesi bulunduran kistler genellikle hekim önerisi ile cerrahi operasyon yardımıyla çıkarılır. Deride oluşan kistler lokal anestezi uygulanarak kistin boyutuna göre değişen boyutlardaki kesilerle basit şekilde çıkarılabilir.

Yorum yapın