Anasayfa » A dan Z ye kadar » Rakun Hakkında Bilgiler

Rakun Hakkında Bilgiler

Rakun, rakun nedir, rakun hakkında bilgiler, rakunun özellikleri nelerdir, rakun nerelerde yaşar, rakun ne yer

Sevgili okurlar, bugün sizlere hayvanlar alemi hakkında bilgiler vereceğiz. Öncelikle Dünya ve Ülkemizi bazalırsak Dünya’da bulunan ve yaşayan hayvanları ele alalım. Kısaca Rakunlardan bahsetmek gerekirse; Rakun, eti suya batırmasıyla ünlüdür. Asla etini suda batırmadan yemez.

Rakun Nedir

Procyon, Procyonidae familyasında, genellikle rakun olarak bilinen üç türden oluşan bir gece memelileri cinsidir. En bilinen türler, ortak rakun, genellikle sadece “rakun” olarak bilinir, çünkü cins içindeki diğer iki rakun türü yalnızca tropiklere özgüdür ve daha az iyi bilinmektedir.

Rakun Hakkında Bilgiler

Rakun, orta büyüklükteki ayı benzeri memeli türüdür. Kürkü gri ve kahverengidir, gözleri çevreleyen siyah bir maske ve maskenin dış tarafındaki beyaz kürk, burnunun etrafında ve burnundan alnına uzanan bir şerit vardır. Siyah pençelerinin her birinin halka, gür kuyruğu ve beş parmağı vardır. Onun pençeleri insan eline bir ölçüde benzemektedir. Ayak parmakları esnektir. Birbirlerini tutmaları ve çekmeleri için ona yardım eder. Rakun mükemmel bir tırmanıcıdır ve bir ağaca ters ve düz olarak tırmanabilir.

Rakun, Kuzey Amerika’nın yerli hayvanıdır. Amerika Birleşik Devletleri’nin yanı sıra Meksika, Kanada ve Güney Amerika’nın kuzeyi boyunca yaşamaktadır. 20. yüzyılda dünyanın başka yerlerinde tanıtıldı ve şimdi Rusya, Almanya ve Japonya’da yaygın olarak bulunmaktadır. Rakunlar, soğuk otlaklardan sıcak tropikal bölgelere kadar geniş bir yaşam alanı yelpazesinde yaşayabilirler. Suya yakın olmaları ve nemli ormanlık alanda yaşamayı tercih etmelerinin yanı sıra tarım arazileri, banliyö ve kentsel alanlarda da yaşamak zorunda kalmışlardır.

Rakun Özellikleri

Rakunlar çoğunlukla yalnız yaşarlar. Kış aylarında rakunlar, birkaç hafta boyunca dişinin tek başına yaptığı yuvada kalırlar. Yuvalarını dut ağaçlarına inşa etmeyi tercih ediyorlar, ancak ağaç çukurları, mağaralar, ıssız binalar, garajlar, ahırlar, yağmur kanalizasyonları veya evlerin kullanılmayan bölmelerine de yuva yapabilirler. Rakunlar, tıslama, çığlık, düdük, hırıltı ve karga gibi çeşitli sesler çıkarırlar. Güçlü yüzücülerdir. Fakat isteksizdirler. Çünkü kürkleri su geçirmez olmadığından su onları daha ağır yapar. Rakunlar, yiyecek bulmak için ihtiyaç duydukları kadar fazla yolculuk yapmazlar.

Rakun Nerelerde Yaşar

Rakunlar su olmayan yerde yaşamazlar. Göl, akarsu ve sulak yerler rakunların yaşam alanlarıdır.

Rakunlar Ne Yer

İnce parmaklı rakun iyi bir yüzücüdür. Yüzerken balık, kerevit, kurbağa, semender ve midye gibi avları yakalar. Fakat bu hayvan, yumurta, kuş, böcek, sıçan ve sürünen herhangi bir yaratıkla da aynı iştahla karnını doyurur.

Yorum yapın