Anasayfa » Robotik kodlama » Robotik Kodlama Programları (8 – 10 yaş çocuklar için )

Robotik Kodlama Programları (8 – 10 yaş çocuklar için )

8-10 yaş çocuklar için kodlama programları robotik kodlama programları, adım adım robotik kodlama dersleri.


3d tasarım – kodlama ve Elektronik Maker Çocuk Proya geçiş

Kodlama

Şimdi Kodlama vakti! Oyun oynamaktan sıkılmadın mı? Peki kendi oyununu kodlayabileceğini söylesem! Bu ay kendi oyunlarımızı hatta müzik aletlerimizi kodluyor, oyunlarımız için konsollar üretiyoruz ve bunu yaparken bol bol öğrenip, bol bol eğleniyoruz.

Scratch ile tanışıyoruz. Problem çözme becerilerimizi geliştirerek ilk oyunumuzu kodlamaya başlıyoruz.

Öğrendiklerimizi pekiştiriyor daha güzel öğrenmek için daha zor projelerle çalışıyoruz. Yeni oyunlar kodluyoruz.

Oyun hamurlarından oyun konsolları yapıyor, kendi oyunlarımızı oynuyoruz, müzik aletleri yapıp, kodluyoruz şarkılar üretiyoruz.

Elektronik

Robotlar, bilgisayarlar, uzaktan kumandalı oyuncaklar nasıl çalışıyor? Bizi nasıl görüp duyuyor? Eminim bu sorular senin de aklına gelmiştir. Bu ay bu sorulara cevap bulmak için elektronik devreler kurup robotları anlamaya çalışıyoruz. Unutma ilerde sende bir MÇ Pro olup kendi robotunu yapabilirsin ?

Temel elektronik devre elemanlarını ve S4A programını tanıyarak ilk örneğimizi yapıyoruz.

Bilgisayarlar ve robotlar gibi akıllı cihazlar haberleşmek için iki mantık kullanır; Dijital ve Analog mantık. Bu mantıkların ne olduğunu öğrenip yeni devre elemanları tanıyoruz. Öğrendiklerimizi pekiştirmek için uygulamalar yapıyoruz.

Öğrendiklerimizi pekiştirme vakti! Öğrendiklerimizi kullanarak zor bir uygulama üzerinde çalışıp kendi devrelerimizi kuruyoruz, kodluyoruz ve akıllı hale getiriyoruz.

Şaşırmaya hazır mısın? Bu sunumda mükemmel şeyler bizi bekliyor!

3D Tasarım

Çizdiklerinin kağıtta kalması seninde canını sıkıyor mu? Eğer sorumun cevabı evetse sana güzel bir haberim var! Bu ay çizdiğimiz her şey 3 boyutlu olacak yani onlara dokunabileceğiz. İlham veren tasarımlarla herkesi şaşırtıp hayallerimizi ellerimizle tutacağız.

3 boyut nedir sorusunun cevabını bularak başlıyoruz, sonrasında; 3 boyutlu yazıcıları tanıyıp baskı almayı öğreniyoruz. Son olarak – benim en sevdiğim kısım – hayallerimizi çizmek için Tinkercad sitesiyle tanışıyoruz.

3 Boyutlu çizimlerimizi geliştirmek için alıştırmalar yapıyoruz eksiklerimizi görüp tamamlıyoruz.

HArtık güzel bir tasarım yapmanın vakti geldi. Bu hafta kendi belirlediğimiz bir şeyi – bir oyuncak veya çizgi film karakteri olabilir tamamen bize kalmış – tasarlıyoruz ve baskıya veriyoruz.

Haftalarca çalışıp didindik ve hayalimizdeki şeyi tasarladık, artık bunu sunma vakti! Bu sunumda hayal gücümüzü sunuyoruz

Yorum yapın