Anasayfa » EĞİTİM » Tüketici Hakları İle İlgili Kompozisyon Örnekleri

Tüketici Hakları İle İlgili Kompozisyon Örnekleri

tüketici hakları ile ilgili kompozisyon, tüketici hakları ile ilgili kompozisyon örnekleri, tüketici hakları ile ilgili kompozisyon nasıl yazılır, 2021 tüketici hakları ile ilgili kompozisyon, 2021 tüketici hakları ile ilgili kompozisyon örnekleri, tüketici hakları ile ilgili kısa kompozisyonlar, tüketici hakları ile ilgili kompozisyon ödevleri, tüketici hakları ile ilgili kısa kompozisyon örnekler

Satıcı, sözleşmede bildirilen mal ve hizmetin toplam şatış fiyatını hiçbir şekilde arttıramaz. Satıcı aldığı peşinatı ve imzalattığı senetleri iade etmek zorundadır. 7 gün iya ihtarname çekmeyen alıcı ürünü kabul etmiş sayılır. Bizde size tüketici hakları ile ilgili kompozisyonlar hazırladık. Tüketici hakları ile ilgili kompozisyon örnekleri nelerdir, tüketici hakları ile ilgili nasıl kompozisyon yazılır?

Tüketici Hakları İle İlgili Kompozisyon Örnekleri Nelerdir?

Tüketici Hakları İle İlgili Kompozisyon Örnekleri 1

Çağımızın gereği ihtiyaçlarımızı karşılamak adına alışveriş yapıyoruz. Bu alışveriş sırasında alıcı ve satıcı arasında bir takım sorunlar yaşanmaktadır. Bu sorunları çözmekte tüketici hakları derneğine kalmaktadır. İsminden de anlaşılacağı üzere dernek tüketicilerin sorunlarını ve problemlerini çözmek üzere kurulmuştur. Bunu bir örnekle açıklayalım. Eğer aldığınız bir üründe sorun çıktıysa bu ürünü kurcalamak yerine direk olarak aldığınız yere götürmeniz gerekmektedir. Çünkü aksi takdirde o ürün garanti kapsamının dışında kalabilir.

Tüketici Haklarını koruma derneği bu işlerle meşgul olmaktadır. Halkın bilinçlenmesi için elinden geleni yapmaktadır. Yurdumuzda tüketici hakları, 23 Şubat 1995 tarihinde TBMM’de kabul edilen 4077 sayılı “Tüketicinin Korunması Hakkın­da Kanun”la koruma altına alınmıştır, Tüketici, satın aldığı ürün arı­zalı, ayıplı veya belirtilen özellikleri taşımıyorsa ürünü satın aldığı mağazaya iade eder. Ya satın almaktan vazgeçer ya da ürünün değiştirilmesini ister.

Tüketici ile satıcı anlaşamazsa taraflardan bi­risi 4077 sayılı TKHK’nin 22, maddesine göre her ilde Sanayi ve Ti­cari İl Müdürlükleri, ilçelerde ise Kaymakamlıkların bünyesinde Tü­ketici Hakem Heyetlerine müracaat ederler. İl ve ilçe merkezlerin­de satıcı ve hizmet sunanlarla tüketici arasında çıkan uyuşmazlık­lara çözüm bulmak ve onları uzlaştırmak amacıyla kurulan bu ku­ruluşlar, belediyelerle eş güdümlü çalışırlar. Bu heyetin vereceği kararlara taraflar uymak zorundadır. Ancak tarafların 15 gün içe­risinde Tüketici Mahkemesine başvurma hakları vardır.

Tüketici Hakları İle İlgili Kompozisyon Örnekleri 2

Yaşamımızı devam ettirebilmek için temel ihtiyacımız olan beslenme, giyinme, sağlık, barınmayı karşılamak için çabalarız. Çalışma sonucunda kazanç sağlayarak ihtiyaçlarımızı karşılamak için harcamalar yaparız. Alışverişlerimizi bilinçli şekilde yaparsak bütçemize destek olduğu gibi daha iyi refah düzeyinde yaşamımızı sürdürürüz. Her türlü unsurlara dikkat etmemiz gerekir. Peki bilinçli insan nasıl davranır, nelere dikkat eder?

Bilinçli tüketici en başta neye ihtiyacı olup olmadığını bilir. Alışverişte ihtiyacı olmadığı ürünleri harcama yaparak almaz. İhtiyaçları doğrultusunda yaşamlarına devam ederler. Her tüketici kendisine hem topluma çeşitli fayda sağlayacak hareket içerisinde olur. Bilinçli tüketicinin ihtiyaçları bütçe hesaplaması ve tüketime göre hesap yapılarak olur. İsrafın önüne geçilmesi bütçeye önemli desteğin verilmesini sağlar. Bilinçli tüketici alacağı ürünün ihtiyacı olup olmadığını bilerek hareket eder. Bütçesine destek verdiği müddetçe gelirini arttırmaktadır.

Bir şey satın alınırken imzalanan sözleşmeden aldığı ürünün tüm belgelerini okur ve inceler. Alışveriş belgesinde yer alan bilgileri bilerek alışverişini gerçekleştirir. Sözleşme okunur ardından imzalanır. Alışveriş kurallarına aykırı bir şey varsa alışverişini yapmaz.

Tüketici Hakları İle İlgili Kompozisyon Örnekleri 1

Diğer kompozisyon örneklerimize buradan ulaşabilirsiniz;

Yorum yapın