Anasayfa » Genel » Wi Fi İle Şarj Olan Batarya

Wi Fi İle Şarj Olan Batarya

Şarj Olan Bir “Batarya” Olmasa Da, Wi-Fi İle Enerji Verilebilen Bir Alet Bulundu. (Zaten Bu Durumda Bataryaya Da Gerek Yok.)

Zamanında Bu Konu İle Çok Dalga Geçerdik, Ancak Şu Anda Bu Yolda Ufak Bir Adım Atılmış Bulunmakta (Şahsen, Gelecekte Bu Teknolojinin Geliştirilip Daha Büyük Kapasite İle Yapılacağına Şüphem Yok).

University Of Washington’dan Shyam Gollakota Adlı 31 Yaşındaki Mühendis, Bu Enerji Gönderimini Ufak Çapta Başardı.

Normal Şartlar Altında, Wi-Fi Yongaları (Bkz: Yonga) Çalışırken Radyo Sinyalleri Üreterek İletişim Kuruyor Ve Bu İşlem Çok Fazla Güç Gerektirmekte.
Shyam Gollakota İse, Wi-Fi Sinyallerini Radyo Transistörlerine Gerek Duymadan Üretmenin Yolunu Buluyor. Pasif Wi-Fi Denilen Bu Aygıtlar, Bildiğimiz Wi-Fi Yongasından 10.000 Kat, En Verimli Bluetooth Yongasından İse 1.000 Kat Daha Az Güç Harcıyor. Böylece Pil Gücüne Olan Gereksinim Azalıyor.

Şu Ana Kadar Enerji Gönderimi İle Bir Şey Yok Evet, Fakat Buradan Yola Çıkan Gollakota; Sinyallerin Görünmez Dünyasından Güç Elde Etmeyi Başarmış. Bu Az Enerjiye İhtiyaç Duyan Yongalar Gücünü Wi-Fi Üzerinden Alabiliyor.
Gollakota Ve Ekibi Geleneksel Bir Wi-Fi Ağının Kullanılmayan Kanalları Üzerinden Güç Yollamanın Yolunu Bulmuş. Ekip, Veri Aktarım Hızında Fark Edilir Bir Yavaşlamaya Yol Açmaksızın, Pilsiz Algılayıcıları Ve Mini Kameraları 6 Metre Mesafeden Çalıştırmayı, Pilleri İse 9 Metreden Şarj Etmeyi Başarmış!

Ardından, Artık Tümüyle Pilsiz Aygıtların Üretilebileceğini Belirtmiş Kendisi.
Umarım Lityum Pillerin Antika Olup, Akıllı Telefonların Enerjilerini Wi-Fi’den Alabileceği Günleri Görürü. (Tabii Umarım Eş Zamanlı Olarak Google’ın Tüm Dünyayı Wi-Fi Alanına Çevirme Projesi De Hayata Geçmiş Olur).

Yorum yapın