Anasayfa » EĞİTİM » Kitabın Faydaları İle İlgili Kompozisyon Örnekleri

Kitabın Faydaları İle İlgili Kompozisyon Örnekleri

Farklı parçaları, nesneleri, ögeleri en iyi şekilde bir araya getirme ve bu şekilde oluşturulmuş bütün anlamında bir kavramlara kompozisyon denir. Hemen hemen her konuda kompozisyon yazılabilir. Bizde size kitabın faydaları ile ilgili kompozisyonlar hazırladık. Kitabın faydaları ile ilgili kompozisyon örnekleri nelerdir, kitabın faydaları ile ilgili nasıl kompozisyon yazılır?

Kitabın Faydaları İle İlgili Kompozisyon Nasıl Yazılır?

Kitabın Faydaları İle İlgili Kompozisyon Örnekleri 1 

nsan beyni okuyarak beslenir ve bilgiler güçlenir. Okuyan insanların farklı bakış açıları vardır. Kelime dağarcıkları yüksektir. Bilgi edinme istekleri vardır. Kitap okumak, düşünceleri besler ve güçlendirir. Tıpkı bir pusula gibi insana yol gösterir. Kitap okumayı sevenler genel kültür bakımından da üst seviyelerdedirler. Genel kültür, toplumca önemsenen ve saygı duyulan bir değerdir.

Okumanın ne yaşı ne de zamanı vardır. İnsan isteği her zaman bir şeyler okuyabilir. Yeter ki okumayı gerçekten istesin. Birileri istedi diye ya da zorla kitap okunmamalıdır. Okuma hevesi ve isteği öncelikle insanın kendi içinde olmalıdır. Okumak için, ille de beş yüz sayfalık bir kitabı bitirmek gerekmez, bazen bir sayfa bile o kadar çok şey anlatır ki insana. Okumanın satırı, sayfası, gerekçesi olmaz. Okumanın bir gerekçesi olacaksa eğer o da okumak olacaktır.

Okuyan insanlar dünyayı ve olayları farklı bakış açılarıyla değerlendirebilirler. Konuşurken ya da yazarken fazla zorlanmazlar. Çünkü kelime hazneleri çok geniştir. İnsan okuduğu her kitaptan ya da yazıdan ne kadar yeni kelime öğrenirse, bilgi havuzu da o kadar dolu olur. Bu havuzu doldurmak bizim elimizdedir.

Okumanın bizlere sayısız faydası vardır. Önemli olan bunun değerini bilmektir. Bacon’un da dediği gibi “Okumak bir insanı doldurur, konuşmak hazırlar, yazmak ise olgunlaştırır.”

Kitabın Faydaları İle İlgili Kompozisyon Nasıl Yazılır?

Kitabın Faydaları İle İlgili Kompozisyon Örnekleri 2

Kitap okumak eğitimin en temel özelliğinden biridir. Özellikle küçük yaşlarda kitap okumaya başlamak hem zekâ gelişimi açısından kelime haznesinin genişlemesi, etkileyici bir konuşma, akıcı bir anlatım tarzına sahip olmakla alakalıdır. Zekâ gelişiminin güçlenmesi ile kişinin kendini geliştirdiği birçok yeteneğe sahip olur. Kelime haznesini geliştirilmesi, stresin azalması, bilgiye sahip olması, hafızayı güçlendirmesi, konsantrasyonun artırması, daha iyi yazma becerisi kazandırması, hayal gücünü genişletmesi ve beslemesi, empati duygusunun geliştirmesi gibi birçok yeteneğin gelişimde önemli bir faktördür.

Bireyin kendini geliştirmesi ve kelime haznesini güçlendirmesiyle etkili ve seçici kelimeleri kullanarak etkileyici ve mantıklı cümleler kurmasını sağlar. Kişinin sürekli öğrenmesini ve okuma açlığını tetikleyerek daha fazla okumasını isteyerek kişinin kendini geliştirmesini sağlamayı amaçlar. Bilgi arttıkça kişide mutlak bir mutluluk oluşur. Bazen ise bu mutlak mutluluğun yerine kendini eksik hissetme ve yeterince bilmediğini düşünme fikri yerleşir.

Bu fikir kişiye daha fazla okuma fikri aşılar. Özellikle çocuklarda sürekli okuduğu konu hakkında araştırma yapma isteği ve merak duygusunu vererek gelişimi sağlar. Bilgi ve okumanın yanında gerçek okuyucu asla kendini üstün görmez. Okumanın farkındalığının farkındadır ama asla okuduğu ve öğrendiği için ukalaca davranmaz. Aksine anlayışlı, kibar ve nazik olmanın kişiler üzerindeki olumlu etkisinin farkındadır.

Diğer kompozisyon örneklerimize buradan ulaşabilirsiniz;

Yorum yapın