Anasayfa » EĞİTİM » Dünya Otizm Farkındalık Günü İle Kompozisyon Örnekleri

Dünya Otizm Farkındalık Günü İle Kompozisyon Örnekleri

Farklı parçaları, nesneleri, ögeleri en iyi şekilde bir araya getirme ve bu şekilde oluşturulmuş bütün anlamında bir kavramlara kompozisyon denir. Hemen hemen her konuda kompozisyon yazılabilir. Bizde size dünya otizm farkındalık günü ile ilgili kompozisyonlar hazırladık. Dünya Otizm Farkındalık günü ile ilgili kompozisyon örnekleri nelerdir, dünya otizm farkındalık günü ile ilgili nasıl kompozisyon yazılır?

Dünya Otizm Farkındalık Günü İle Kompozisyon Örnekleri Nelerdir?

Dünya Otizm Farkındalık Günü İle Kompozisyon Örnekleri 1

Nisan ayı Birleşmiş Milletler tarafından bütün dünyada Otizm Farkındalık Ayı, 2 Nisan ise Otizm Farkındalık Günü olarak ilân edilmiş bulunuyor. Nisan ayı boyunca tüm dünyada otizm konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapılıyor.

Otizm, doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk üç yılında fark edilen karmaşık bir gelişim bozukluğu. Çocuğun çevresi ile yeterli sosyal ilişkiler kuramaması, dil-iletişim alanında belirgin gelişimsel sorunlar göstermesi ve kalıplaşmış (takıntılı) davranış biçimlerine sahip olması ile betimleniyor. Otistik bozukluğun tüm ırklarda, etnik gruplarda ya da sosyal statüsü farklı gruplarda görülebileceği; ailenin gelir durumu, yaşam biçimi ve eğitim düzeyi ile otistik bozukluk arasında herhangi bir bağ olmadığı vurgulanıyor.

Otizmin görülme sıklığı çok büyük bir hızla artıyor. 1985 yılında her 2500 çocuktan birine otizm tanısı konmuşken; 2001 yılında 250, 2013 yılında 88 çocuktan birine bu tanı konmuş bulunuyor. Günümüzde ise doğan her 68 çocuktan biri otizmli olarak dünyaya geliyor. Otizmin erkek çocuklarındaki yaygınlığı, kızlardan 4 kat fazla. Dünyada, son yıllarda, şeker, kanser ve AIDS dâhil olmak üzere birçok hastalıktan daha fazla sayıda otizm teşhisi alınıyor.

Dünya Otizm Farkındalık Günü İle Kompozisyon Örnekleri Nelerdir?

Dünya Otizm Farkındalık Günü İle Kompozisyon Örnekleri 2

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de otizm konusunda farkındalık kampanyaları yürütülmeye başlanmıştır. Sadece Dünya Otizm Günü olarak kabul edilen 2 Nisan’da değil tüm zamanlarda otizm hakkında bilgiler verilmeye başlanmış ve bu sayede birçok aile bilinçlendirilmiştir.

Otizm çoğunlukla yaşamın ilk üç yılında ortaya çıkar ve gelişimsel bir bozukluk olarak bilinir. Otizmli bireyler sosyal etkileşimde sıkıntı yaşayabilmektedirler. Bunların içerisinde sözel ve sözel olmayan iletişim çeşitleri bulunmaktadır. Otizm maalesef kişinin hayatı boyunca devam etmektedir. Teknolojide yaşanan gelişmeler sayesinde otizm tanısı artık çocuklar 18 aylıkken konulabilmektedir. Kesin tanı için ise 3 yaş en idealidir. Otizm konusunda çocukların gösterdikleri belirtileri netleştirebilmek adına ebeveynlerin çocuklarını gözlemlemeleri çok önemlidir. Bir bireyin otizmli olup olmadığını anlamak onun yaşam standartlarını sağlayabilmek adına önem taşımaktadır.

Diğer kompozisyon örneklerimize buradan ulaşabilirsiniz;

Yorum yapın